Sapmaz: Teknoloji Gelişse De Kitap Okuma Alışkanlığı Devam Etmelidir

Sapmaz: Teknoloji Gelişse De Kitap Okuma Alışkanlığı Devam Etmelidir

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, Türk toplumunda kitap okuma alışkanlığının çok düşük seviyelerde olduğunu belirterek, teknoloji ne kadar gelişse de kitap okuma alışkanlığının devam etmesi gerektiği.

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, Türk toplumunda kitap okuma alışkanlığının çok düşük seviyelerde olduğunu belirterek, teknoloji ne kadar gelişse de kitap okuma alışkanlığının devam etmesi gerektiğini söyledi.

Yozgat Gençlik Merkezi üyeleri, toplumda kitap okuma alışkanlığı kazandırılması ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği 'Gençlik Okuyor' kampanyası kapsamında öğrencilerin, meydanın merdiven ve kaldırımlarına oturarak kitap okuması vatandaşların dikkatini çekti.

Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, yaptığı açıklamada, toplumda kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına dikkat çekmek ve okuma oranının yükseltilmesine katkı sağlamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Sapmaz, "Tarihimizin şanlı sayfalarına kazınmış nice bilginlerimiz vardır. Matematik’ten astronomiye, fizikten kimyaya ve tıp bilimine kadar yazılan kitaplar, bugün dünya dillerine çevrilmiş üniversitelerde okutulmaktadır. Osmanlı kütüphanelerinde sayısız yazma eserler okunmayı beklemektedir. Osmanlı devletinin birçok hükümdarları, kitap okuma sayesinde çoklu zeka alışkanlığı kazanmış olup, pratik zekaları sayesinde bir çok başarıya ulaşmışlardır." dedi.

"OKUYAN BEYİN İNSANI HANTALLIKTAN KURTARAN TEK İLAÇTIR"

Kitap okumaya istenilen değerin verilmediğini ifade eden Sapmaz, "Maalesef günümüzde her türlü kitaba ulaşmak kolay olmakla beraber, kitap okumaya artık o kadar değer verilmemektedir. İnsanlar, bilgi gereksinimlerine bilgi teknolojileri vasıtasıyla sahip olmaktalar. Bunun en büyük sebeplerinden biri, gelişen teknolojinin yanlış kullanılması sonucu oluşan hantallıktır. Yani Türkiye açısından, bir çok gencimiz televizyon ve oyun bağımlısı haline gelip, idealizmden uzak yaşamakta, günü kurtarmanın yolunu aramaktadır. Gelişmiş toplumların çoğu kitap okuma alışkanlığı sayesinde bugünkü konumlarını elde etmişlerdir. Teknoloji gelişse de bizim okuma alışkanlığımız ömür boyu devam etmelidir. Okuyan beyin insanı hantalıktan kurtaran tek ilaçtır. Şimdi sorsam yetişkinlere 'en son ne zaman kitap okudun?' diye bir çoğu hatırlamayacak bile. Dalmışık renkli gazete sayfalarına ve kaybolmuşuz hayatın keşmekeşliğinde ve dünyada az kitap okuyan toplumlar arasındayız. Hem de ilk emri okuma olan bir dinin temsilcileri olarak, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bugünün anlamına yakışır böyle bir etkinlik düzenledik." diye konuştu.

Okuyan insanın, kelime hazinesi bakımından büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen Sapmaz, "Kitap okumanın değerini hepimiz çok iyi bilmeliyiz. Çok okuyan toplumlar her türlü sorun ve sıkıntılardan kurtulmuş olurlar. Okuyan insanın düşüncesi ve konuşması çok farklı olup, toplumda kabul görülür bir kişiliğe sahip olur. Toplumda kabul görülür bir kişiliğe sahip olmak, kendini daha iyi bir şekilde ifade etmek ve kendi düşüncelerini insanlara çok güzel bir şekilde anlatarak, kabul ettirmek gibi bir kolaylıkta sağlar." ifadelerini kullandı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.