Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Coşkusu Stadyuma Sığmadı

Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Coşkusu Stadyuma Sığmadı

Şanlıurfa’da Kutlu Doğum etkinlikleri için gelen 20 bini aşkın kişi GAP Arena Stadyumu'nda Peygamber efendimizi andı.

Şanlıurfa’da Kutlu Doğum etkinlikleri için gelen 20 bini aşkın kişi GAP Arena Stadyumu'nda Peygamber efendimizi andı.

Şanlıurfa Müftülüğü tarafından düzenlenen ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, konuşmacılar Kutlu Doğum Haftasının önemini anlattı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ‘Hz. Peygamber, din ve samimiyet’ konulu bir konuşma yaptı. İslam ülkelerinin barıştan yoksun yaşadığını dile getiren Görmez, bunu Müslümanların İslam'ı hakkıyla yaşamamasına bağladı. Görmez, “İslam yurtları, barışın ve selametin yurtlarıdır. İslam yurtlarında bugünlerde barış yok. Yüreklerimizi birleştirmeye gelen dinimizi biz tefrika aracı haline getirdik. Dünyaya kul köle olmaktan, güce tapmaktan kurtarmaya gelen İslam'ı biz dünyalıklarımızın metası haline getirdik. Bizi gücün kulu kölesi olmaktan kurtarmaya gelen dini, istismar aracı haline getirdik” dedi.

İslam dininin esasında samimiyetin olduğunu vurgulayan Görmez, şunları söyledi: “Kardeşlerim Peygamberimiz bir gün hutbede ‘din samimiyettir’ diyor. Kime karşı, Allah’a.. Din önce Allah'a karşı samimi olmaktır. Müminin ancak Allah ile ilişkisi samimiyetle olur asla menfaat ilişkisine dönüştürülmez. Urfa'nın çok manevi büyük zenginlikleri var, bedenen Urfa'da medyum olmasa da Ruşen medyum olduğuna inandığımız Bediüzzaman'ın var. Ne diyor? ‘Allahla ilişkimizi tarif ederken hakkın hatırı alidir hiçbir hatıra feda edilmez. Gönül dünyamızı işgal eden kötülükler var gönül dünyamızdaki samimiyeti ortadan kaldıran kara delikler var. Birincisi yüreğimizin rekatini inceliğini ortadan kaldıran kin. Mümin mümine karşı kindar olamaz, dindar kindar olamaz. İkincisi kalbin ayrılığını durulduğunu safiyetini ortadan kaldıran öfke, mümin mümine öfkelenmez, öfkesi onu zalim yapmaz, adaletsizliğe sevk etmez. Üçüncüsü yürekleri işgal eden intikam duygusu. Mümin mümine intikam duygusu içinde olmaz. Dördüncüsü yüreği işgal eden yüreğin ayrılığını durulduğunu söküp alıp götüren kibir ve gururdur. Mümine kibir yakışmaz, müminin kibiri olmaz, mümin gururlu olmaz mütevazidir. Beşincisi güç tutkusu. Altıncısı servet tutkusu. Yedincisi her şeyi mübah gören acımasız rekabet.”

Konuşmaların ardından Türkçe Kürtçe ilahiler söyledi. Tribünleri dolduran vatandaşlar alkışladıkları ilahilere zaman zaman eşlik etti. Dualar edilen gecede, haftanın anlamına ilişkin düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere de ödülleri dağıtıldı. Etkinliğe katılanlar arasında çekilen kura ile 10 kişi umreye gitme hakkı kazandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.