Sanayici endişeli

Sanayici endişeli

Dolardaki yükseliş nedeniyle sanayici kara kara düşünüyor. Döviz piyasasındaki hareketlilik başta sanayi olmak üzere bir çok sektöre olumsuz yansıdı. Sanayiciler, "Ekonominin gidişatı iyi değil" dedi

Döviz kurundaki yükseliş başta sanayici olmak üzere birçok firma ve esnafı endişelendirmeye başladı. Avro ve doların ateşi düşmüyor. Türk Lirası dolar ve Avro karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Melik Döviz'den alınan bilgiye göre dolar alış 3.095, satış 3.111 seviyesini, avro alış 3.402, satış 3.418 seviyesini gördü. Yakın zamanda bin dolar 2 bin 90 liraya satın alınıyordu. Son dönemde dünya piyasalarında ve bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle bir esnaf bin dolar satın almak için döviz bürosuna 3 bin 100 lira ödemek zorunda kalıyor. İhracat ve ithalat dolar ve avro üzerinden yapıldığı için dövizdeki yükseliş başta sanayici olmak üzere birçok kişiyi tedirgin ediyor.

Dövizdeki yükseliş hem devlet hem vatandaş hem de sanayicinin bütçesine yük olarak yansıyor. Bu durum sanayiciyi mağdur ediyor. Dövizle borçlananlar da kara kara düşünüyor. Dövizdeki yükseliş hakkında açıklamalarda bulunan sanayiciler, "İhracat düştü. Piyasada nakit sıkıntısı var. Çekler karşılıksız çıkıyor. Senetler ödenmiyor. Piyasada ciddi bir daralma var. Bunun üstüne bir de dolar yükseldi. Hakikaten ekonominin gidişatı hiç iyi değil. Sanayici hammadeyi dövizle alıyor. Ekonomide geriye gidiş sürüyor. Büyüme rakamlar küçüldü. Cari açık arttı. Güzel günler kısa sürdü" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.