Sanatçılar Sonsuz Şükran Köyü'nde buluşacak

Sanatçılar Sonsuz Şükran Köyü'nde buluşacak

Hüyük ilçesinin Çavuş Mahallesi'nde kurulan ve sanatçıların kerpiç evlerinin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü'nde, 3-7 Eylül'de Anadolu'ya Şükran Buluşmaları'nın 5'incisinin düzenleneceği bildirildi.

Hüyük ilçesinin Çavuş Mahallesi'nde kurulan ve sanatçıların kerpiç evlerinin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü'nde, 3-7 Eylül'de Anadolu'ya Şükran Buluşmaları'nın 5'incisinin düzenleneceği bildirildi.

Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, yaptığı açıklamada, Anadolu'daki en büyük sanat buluşmalarından olan etkinliğine, gerçekleştirildiği yıldan beri hiçbir sanatçının ücret talep etmeden katkı sunduğunu belirtti.

Bu yıl da 3-7 Eylül'de düzenlenecek organizasyonun, çok sayıda ünlü sanatçının buluşmasına tanıklık edeceğini ifade eden Taşdiken, şunları kaydetti:

"Etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, KOP Bölge İdaresi Başkanlığı ve Selçuk Üniversitesi destek sağladı. Anadolu'ya Şükran Buluşmaları, 5 yıldır Türkiye'nin 800'e yakın önemli sanatçısını ağırladı. Temeli; 'Sonsuz Şükran Köyü'. Bu köyü, ülkemizin çok değerli sanatçılarının katkılarıyla kurduk. Yüzlerce yıl ihmal edilmiş Anadolu topraklarını, Türkiye'nin sanatçılarının bir buluşma merkezi haline getirdik. Çağdaş sanatlarda uzun vadede Anadolu eksenli bir sanat felsefesi kurmak ve geliştirmek amacıyla yola çıktık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.