Ali Ayata

Ali Ayata

Sanatçı milletvekilleri (!)

Sanatçı milletvekilleri (!)

Yıllar öncesinde seçim hazırlığı yapılırken milletvekillerimizi görme fırsatımız isimlerini duyma imkanımız olmuştu. Çeşitli organizasyonlarda boy göstererek oy toplama gayretinde oldular. Başarılı olanlar zaten milletvekili oldu. Bu anlattıklarım gayet normal olaylardı.

**

Ancak biz bu milletvekilleri seçildikten sonra ne gördük, ne de işittik. Ne iş yaparlar nerelere giderler hiç bilmiyoruz. Allah razı olsun Sayın Ahmet Davutoğlu milletvekilimiz Başbakan oldu da diğer milletvekillerine gerek kalmadı.

**

Gözlemlerim sonucunda muhalefet milletvekilleri haricinde mecliste çalışan, soru önergesi veren milletvekilimiz olmadı. Gerçi seçilen mi atanan mı bu milletvekilleri onları da çözmüş değiliz ama biz seçilmiş olarak kabul edip bu gerçekleri değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu kadar pasif bir çalışmamı olur, kabul edilir bir şey değil.

**

Şimdi ise yavaş yavaş seçim zamanı yaklaşırken aday adayları çıkacak sahnelerde boy gösterecekler. Sanatçı mı milletvekili mi anlamış değilim. Seçilene kadar sanatçı gibi her sahnede olan vekillerimiz seçim sonucunda inzivaya çekilerek oturduğumuz yerden nasıl maaş alırız hesabını yapıyorlar herhalde.

**

Sözde seçilecek ama aslında atanacak milletvekillerimizi yeni dönemde daha aktif olmalarını beklemekteyiz. Ulusal gündem bir yana biz Konya gündemini takip etmekteyiz. Bir Kayserili olarak Konya’yı sevmekteyim ve Konya aşığıyım. Kazanan Konya olsun istiyoruz. Millet olarak Devlet büyüklerimizden çok bir şey beklemiyoruz aslında.

**

Halkın içinde olan egolarını tatmin etmeyen vekiller arzu etmekteyiz. Atanacak olan milletvekillerimizin maaş hesabı yapan birileri olan değil de memleketime nasıl faydalı olurum diyen, bana güvenen insanlara nasıl yardımcı olurum diyen bir milletvekili arzulamaktayız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Ayata Arşivi
SON YAZILAR