Sanal Fatura Ve Arşiv Sayesinde 500 Milyon Lira Tasarruf Sağlanacak

Sanal Fatura Ve Arşiv Sayesinde 500 Milyon Lira Tasarruf Sağlanacak

Şirketlere tanınan elektronik fatura kesme ve bunların sanal ortamda arşivlenmesi imkanı ile 2015 yılında 500 milyon TL'ye varan tasarruf sağlanacağı ifade edildi. Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, "e-Fatura ve e-Arşiv ile 2015...

Şirketlere tanınan elektronik fatura kesme ve bunların sanal ortamda arşivlenmesi imkanı ile 2015 yılında 500 milyon TL'ye varan tasarruf sağlanacağı ifade edildi. Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, "e-Fatura ve e-Arşiv ile 2015 yılında sistemde dolaşacak 250 milyon Elektronik Fatura ile; şirketlerin 500 milyon TL’ye yakın tasarruf yapacağı öngörülüyor.” dedi.

Ocak ayı itibariyle e-Fatura sistemine geçiş yapan 20 bine yakın mükellef şirket, kâğıt fatura yerine elektronik fatura kullanmaya başladı. Sırada e-Arşiv, e-Defter gibi diğer i-Dönüşüm projeleri var. Kağıt bir faturanın; baskı, kargo, saklama ve personel maliyetinin 2 TL’yi bulduğunu, bu süreçlerin elektronik ortama geçmesiyle işletmelerin hatırı sayılır tasarruf edeceğini aktaran Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, şu bilgileri verdi:

"e-Fatura sisteminde, aylık 10 milyona yakın fatura dolaşıyor. Bunun, e-Fatura mükellefi olan 20 bine yakın işletmedeki tasarruf oranı, ayda 20 milyon TL’yi buluyor. Hemen ardından gelecek e-Arşiv ile birlikte sistemdeki fatura sayısı ortalama 10 kat artacak. Özetle; e-Fatura ve e-Arşiv ile 2015 yılında sistemde dolaşacak 250 milyon Elektronik Fatura ile şirketlerin 500 milyon TL’ye yakın tasarruf yapacağı öngörülüyor.”

Öte yandan ticari hayatın merkezinde yer alan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS); Esnaf ve Sanatkar Bilgi Sistemi (ESBİS); Hal Kayıt Sistemi (HKS); Ar-Ge portalı projeleri ile verilerin tek çatı altında toplanmaya başladığını anlatan Önder, "Uyumsoft’un hayata geçirdiği MERSİS, ESBİS, HKS ve Ar-Ge portalı projeleri ile veriler tek çatı altında toplanıyor. MERSİS ile 1,5 milyon gerçek ve 1,5 milyon tüzel kişi işletmeni verisi, ESBİS ile 1,4 milyon esnafın verisi, HKS ile 3,5 milyon çiftçi, 25 bin perakende noktası ve 900 toptancının verisi, Ar-Ge portalı ile 6 bin Ar-Ge projesi toplandı, izleniyor, yönetiliyor. Bu verilerin üzerinden, ekonomik modeller, rekabet stratejileri, satın alma vb gibi süreçler hayata geçirilmektedir." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.