Samsung ve Nvidia Arasındaki Patent Savaşı Kızışıyor

Samsung ve Nvidia Arasındaki Patent Savaşı Kızışıyor

Nvidia'nın hem Samsung'a hem Qualcomm'a patent davası açmasına Samsung'dan karşılık geldi.

Nvidia, geçtiğimiz aylarda mobil işlemci ve görüntü birimleriyle ilgili sahip olduğu bazı patentleri ihlal ettikleri gerekçesiyle Qualcomm'u ve dolayısıyla işlemcileri tabletlerinde kullanan Samsung'u ABD'de dava etmişti. Söz konusu işlemcilerin kullanıldığı tablet ve telefon modellerinin ABD'de yasaklanması isteğiyle açılan dava görülmeye devam ederken, Samsung'da bir kaç hafta öncesinde kendilerine ait bazı patentlerin Nvidia tarafından izinsiz kullanıldığı ve Nvidia tarafından yayınlanan, Tegra K1 ile Exynos 5433 işlemcisini kıyaslayan tabloda oynamalar yapıldığı iddiasıyla karşı dava açıldı.
 
Bugün gelen haberlere göre Samsung patent savaşlarını daha da ileri boyutlara taşıyor. Samsung'un ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'na yaptığı başvuruda Nvidia GeForce ve Tegra işlemcileri kullanan cihazlara satış yasağı getirilmesini, söz konusu işlemcilerin de piyasadan kaldırılmasını istedi.
 
Karşılıklı davalar açılmaya devam edecek gibi görünüyor. Kim haklı kim haksız, hukuki sürecin sonunda hep birlikte göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.