Samsun’da Tır Faciası: 1 Ölü, 1 Yaralı

Samsun’da Tır Faciası: 1 Ölü, 1 Yaralı

Samsun’da halk otobüsünden inip yolun karşısına geçmeye çalışırken TIR’ın altında kalan 2 kadından 1’i hayatını kaybederken, 1’i ise ağır yaralandı.Kaza, Samsun’un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Atatür...

Samsun’da halk otobüsünden inip yolun karşısına geçmeye çalışırken TIR’ın altında kalan 2 kadından 1’i hayatını kaybederken, 1’i ise ağır yaralandı.

Kaza, Samsun’un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı Cumhuriyet Meydanı Tramvay İstasyonu önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, durakta halk otobüsünden inip otomobilin arkasından dolaşarak yaya geçidinin yanından yolun karşısına geçmekte olan Leyla Erdinç (55) ve Hikmet Erdinç (83) isimli kadınlara, kırmızı ışıkta bekleyen ve yeşilin yanmasıyla hareket eden Yaşar Çetir (43) idaresindeki 55 VA 768 çekici ve 55 LM 930 dorse plakalı TIR çarptı. TIR’ın altında kalan 2 kadın, ağır yaralandı. Yaralılar, 112 Acil ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Bu sırada kadınları ezdiğini fark eden TIR sürücüsü Yaşar Çetir de fenalık geçirdi. Çetir de ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Leyla Erdinç, acil serviste hayatını kaybetti. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Hikmet Erdinç ise tedavi altına alındı. Yaşlı kadının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. TIR sürücüsü Gazi Polis Merkezi ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kazayı anlatan TIR Sürücüsü Yaşar Çetir, "Önümde otomobil vardı ve hareket etti. Ben de hareket ettim. Bir cayırtı koptu. Frene bastım, durdum. Benden önce taksinin vurması lazım. Taksinin önünden geçmediler, benim önümden geçtiler. Benim kör noktamdı, sağ taraf" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.