Samsun’a 1 Aylık Yağış 1 Gecede Yağdı

Samsun’a 1 Aylık Yağış 1 Gecede Yağdı

Samsun’da aralıksız devam eden sağanak nedeniyle 1 aylık yağış miktarı 1 gecede gerçekleşti.Şubat ve Mart aylarının belli bir kısmında tüm zamanların sıcaklık rekorunun kırıldığı Samsun’da Nisan ayı b...

Samsun’da aralıksız devam eden sağanak nedeniyle 1 aylık yağış miktarı 1 gecede gerçekleşti.

Şubat ve Mart aylarının belli bir kısmında tüm zamanların sıcaklık rekorunun kırıldığı Samsun’da Nisan ayı beklenenden sert geçti. Mayıs ayı ise önceki yılların aksine yağışlı geçiyor. Samsun’da uzun yıllar ortalamasında Mayıs ayında toplamda metrekareye 50 kilogram yağış düşerken, gece başlayan ve aralıksız devam eden yağışlar neticesinde bu rakam neredeyse yakalandı. Son 4 saatte metrekareye 42 kilogram yağış düştü.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, devam eden yağışlar sayesinde Mayıs ayı yağış rekorunun kırılabileceği belirtildi. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü yetkilileri şu bilgileri verdi: “Samsun’un Mayıs ayı yıllık ortalama yağışı metrekareye 50 kilogram civarında. Dünden bu zamana kadar metrekareye 43,7 kilogram yağış düştü. Saat 04.00’ten bu sabah saat 09.00’a kadar ise 5 saatlik dilimde metrekareye 42 kilo yağış düştü. Böylelikle Samsun’un Mayıs ayındaki yağış ortalaması 5 günde yakalanmış oldu. 1 aylık yağış 5 günde gerçekleşti. Yağışlar, bugün öğlene kadar şiddetti olarak devam edecek. Öğleden sonra da Cumartesi günü akşam saatlerine kadar da aralıklı olarak devam edecek.”

Sağanak, insanları olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşlar, yoğun yağışlarda şemsiye ile yürümesine rağmen ıslanmaktan kurtulamadı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.