Samsun Yeni Kurulan Anakent Spor Kulübü İle Liderliğe Koşacak

Samsun Yeni Kurulan Anakent Spor Kulübü İle Liderliğe Koşacak

Samsun’da genel spor dallarında en üst seviyede mücadele edecek şekilde takımların kurulmasını sağlayacak olan Anakent Spor Kulübü basın mensuplarına tanıtıldı.     Samsun’da önemli spor dallarındaki kulüpleşme...

Samsun’da genel spor dallarında en üst seviyede mücadele edecek şekilde takımların kurulmasını sağlayacak olan Anakent Spor Kulübü basın mensuplarına tanıtıldı.

    Samsun’da önemli spor dallarındaki kulüpleşme eksikliği göz önüne alınarak Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın önerisi ile kurulan kulüp ilk aşamada voleybol, basketbol, atlı binicilik, su kayağı, kano, güreş, yüzme spor dallarında faaliyet gösterecek. Sevgi Kafe’de düzenlenen basın toplantısına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi ve Anakent Spor Kulübü Başkanı Şahin Eker ve kulübün sporcuları katıldı.

    Samsun’un yapılan yatırımlar ile spor kenti haline dönüştüğünü kaydeden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Sizleri böyle pırıl pırıl bu sabah burada görünce benimde hakikaten içim açıldı, sizlerle yaşama sevinci buldum. Aslında alt yapı anlamında Samsunumuz hakikaten kapalı spor salonu olarak daha doğrusu salon sporlarına dönük olan alt yapısı yetersizdi. Bir Yaşar Doğu Spor Salonu'muz vardı ama geçtiğimiz 7-8 sene içerisinde şu andaki spor bakanımız Çağatay Kılıç ve ondan önceki bakanımız Suat Kılıç’ın varlıkları, bizim Samsun'da gecikmiş olan salon sporlarının alt yapısını yapma yönünde cesaretimizi artırdı. İlk defa 7 bin 500 kişilik salonu, ondan sonra da 2 bin 500 kişilik Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nu bitirdikten sonra aşama aşama dedik ki, 'artık bu salonlarda Samsunumuz salon sporlarındaki başarısına da bu alt yapı avantajlarıyla ispat etmeli göstermeli. Bu süreçte Büyükşehir olarak bizde ‘elimizi taşın altına koymamız gerekiyorsa koyalım' dedik." diye konuştu.

    Basın toplantısına katılan kulüp sporcularıyla yakından ilgilenen Başkan Yılmaz’a voleybol takımı oyuncusu Gülay Öztürk çiçek takdim etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.