Şampiyon tekvandocuya coşkulu karşılama

Şampiyon tekvandocuya coşkulu karşılama

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında tekvando da altın madalya kazanarak Olimpiyat Şampiyonu olan TSYD'nin başarılı sporcusu Selver Şeker'e muhteşem bir karşılama töreni yapıldı

İKİNCİ KEZ OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLDU

Samsun'da yapılan ve 12  gün süren 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında kadınlar +67 kiloda altın madalya kazanan TSYD Konya şube sporcusu tekvcandocu Selver Şeker, Konya'da coşkuyla karşılandı.  Oyunlarda şampiyon olan milli TSYD'li tekvandocu Selver Şeker, antrenörleri Gökhan Ergün ve Hüseyin Toprak ile birlikte Konya'ya döndü.  Otobüs terminalinde ailesi, spor eğitmenleri ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan sporcuya, çiçek verildi. Milli sporcunun babası Nurettin Şeker'in, evladına sarılarak kutlaması sırasında duygusal anlar yaşandı.  Sporculara dönüş yolunda eşlik eden TSYD ve Milli Takım Antrenörü Gökhan Ergün, Selver'le yaklaşık 7 yıldır birlikte  çalıştıklarını belirterek, azimli çalışmanın sonucunda altın madalya aldıklarını söyledi. Kendilerine destek veren başta TSYD olmak üzere herkese texekkür eden Gökhan Ergün, "Selver'imiz, burada ve milli takım kamplarında da çok hırslı şekilde çalışırdı. Zaten Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluğu vardı. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda altın madalya alarak ülkemize ve şehrimize büyük bir başarı getirdi. İnanılmaz mutluyuz ve gururluyuz. Bu madalya herkese armağan olsun” dedi.

300.jpeg

SELVER: ÇOK MUTLUYUM

TSYD Konya şubesi sporcusu olan Selver Şeker, inanılmaz bir mutluluk yaşadığını belirterek, bu madalya almasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Allah bana bir defa daha şampiyonluk yaşattığı için sonsuz şükürler olsun. Bu şampiyonluk beni daha da hırslandırdı ve üçüncü kez olimpiyat şampiyonu olmak için çaba göstereceğim. Bunun için de büyüklerimin bana bugüne kadar verdikleri desteği sürdürmelerini istiyorum” diye konuştu.

310-001.jpeg

İkinci kez olimpiyat şampiyonu olduğunu hatırlatan Selver Şeker, “Bu zamana kadar katıldığım şampiyonalarda hep birincilik kürsüsüne çıkarak istiklal marşımızı dinlettim ve bayrağımızı göndere çektirdim. Bu bende bir alışkanlık haline geldi. Bu alışkanlığımdan da vazgeçmek istemiyorum. Çünkü, daha çok çalışarak kürsünün en üst basamağına çıkmaya devam edeceğim. Bana bu başarılarda destek olan TSYD kulübü başkanımız Recep Çınar ve tüm yöneticilerimize, İl Müdürümüz Ömer Ersöz'e, TSYD Genel başkanımız Oğuz Tongsir'e, Hocalarıma ve aileme sonsuz minnet duyuyor ve teşekkür ediyorum. Gençlik Spor Bakanlığı Müsteşarımız Faruk Özçelik ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'a da, bizim gibi insanlara verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluklar onların verdiği destekle gelmiştir” dedi.

RECEP ÇINAR: ÇOK GURURLANDIK

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şube Başkanı Recep Çınar ise karşılama töreninde yaptığı konuşmada, spor yazarları olarak kendilerine bu büyük  gururu yaşattığı için sporcuları Selver Şeker'e teşekkür etti. Çınar,  Selver Şeker'in sadece spor camiasının değil, TSYD'nin ve spor yazan herkesin  gururu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

310-001.jpeg

“Tarifi mümkün olmayan bir mutluluk. Bizler, yani spor yazarları sadece yazarak ve çizerek spora hizmet ediyoruz. Ancak, TSYD Konya şubesi olarak bir kulüp kurduk ve 7-8 branşta faaliyet gösteriyoruz. Bizim amiral gemimiz de tekvando branşı. Dolayısıyla bu branşta iyi işler yaptık. Selver'de bunun bir sonucudur. İnanılmaz bir başarıya imza atıyor, atmaya devam ediyor. TSYD'nin bir sporcusu Avrupa,. Dünya ve iki olimpiyat şampiyonluğu yaşıyorsa, bu sporcuyla gurur yaşanmaz da ne yaşanır? Biz kendisinden memnunuz, sanırım kendisi de bizden memnundur. Çok uzatmayacağım; Selver'e ve emeği geçen herkese TSYD Genel Merkezi ve yönetimim adına teşekkür ediyorum.”

img_6078.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.