Şampiyon Güreşçi Taha Akgül, Memleketinde Halaylarla Karşılandı

Şampiyon Güreşçi Taha Akgül, Memleketinde Halaylarla Karşılandı

Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonu Taha Akgül memleketi Sivas’ta halaylarla karşılandı. Son olarak Özbekistan’da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalyaya ulaşan Akgül, her şampiyonluktan sonra yaptığı geleneği bozmayarak...

Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonu Taha Akgül memleketi Sivas’ta halaylarla karşılandı. Son olarak Özbekistan’da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalyaya ulaşan Akgül, her şampiyonluktan sonra yaptığı geleneği bozmayarak soluğu memleketi Sivas’ta aldı.

08-14 Eylül tarihleri arasında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılan Dünya Güreş Şampiyonası finalinde 125 kiloda İranlı Komil Ghasemi’yi yenerek altın madalyaya ulaşan 24 yaşındaki Taha Akgül, memleketi Sivas’a gelişinde Bölge Trafik önünde coşkulu bir şekilde halaylar çekilerek karşılandı. Şampiyon burada annesi Gülbahar Akgül’ün elini öperek hayır duasını istedi.

Akgül, yaptığı açıklamada, "Özbekistan'da yapılan dünya şampiyonada ülkemizin tek altın madalyasını kendisinin aldığını ve dünya şampiyonu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Kariyerimdeki ilk dünya şampiyonluğuydu. 3 Avrupa şampiyonluğum vardı daha önce. Ancak 3 Avrupa şampiyonluğu bir yana dünya şampiyonluğu bir yana. Ülkemize döndüğümüzde Ankara’da çok güzel bir karşılama yapıldı. İnsan şampiyon olduğunu böylesi karşılamalarda anlıyor. Buraya gelip bizleri yalnız bırakmayan tüm Sivaslılardan ve güreşseverlerden herkesten Allah razı olsun. İnşallah biz Sivas'a hizmet etmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz olimpiyat altın madalyası. Avrupa'yı aldıktan sonra sıra dünyada demiştik. Şimdi inşallah sıra olimpiyatta. Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonu etiketini inşallah almak istiyorum. İnşallah Sivas'a bu şampiyonluğu getirmek istiyorum."

Oluşturulan konvoy eşliğinde kent meydanına gelen Akgül’e vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Belediye Başkanlığı önünde halaylarla karşılanan milli sporcu, Başkan Sami Aydın’ı ziyaret etti. Dünya Şampiyonu Akgül’e Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da eşlik etti. Ziyarette ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Güreş İl Temsilcisi ve Akgül’ün amcası Hasan Akgül, Sporcu Eğitim Merkezi Müdürü Rahmi Soyuyüce ve Taha Akgül’ün annesi Gülbahar ve babası Recep Akgül de yer aldı.

Bir süre Belediye Başkanı Sami Aydın ile sohbet eden Taha Akgül, "Tabi aldığım başarıdan sonra sağolsun güreş severler ve hemşerilerimiz bizi yalnız bırakmadılar. Şampiyonlukların ardından karşılamalar ne kadar güzel olursa insan değerini o kadar anlıyor. Herkesten Allah razı olsun. Emeği geçen herkese ve size teşekkür ediyorum. Ben de hemşerilerimizin yüzünü kara çıkarmayacağım ve bir olimpiyat madalyamız eksik. İnşallah onu da alıp adımızı Sivas ve Cumhuriyet tarihine yazdırmak istiyoruz." dedi.

Akgül’ün ardından konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kılıç, "Başkanımızdan (Hamza Yerlikaya) sonra bir dünya şampiyonunun Sivas’tan çıkması bize gurur veriyor. Darısı inşallah olimpiyat şampiyonluğuna." diye konuştu.

Federasyon Başkanı Yerlikaya ise şampiyonların ve başarılı sporcuların karşılanmasının bir gelenek haline geldiğini belirterek, Taha Akgül’ün büyük bir iş yaptığını vurgulayarak, "Bundan sonraki süreçte yükü daha da fazlalaştı. Herkesin hedefi, herkesin madalya almasındaki en büyük engel olan Taha’yı yenmek için büyük mücadeleler içine girecekler. İnşallah bu azimlilik, kararlılık ve çalışmayla yola devam edecektir ve Rio’da olimpiyat madalyasını da alarak inşallah yine bu makamda aynı duyguyu paylaşmak hepimize nasip olur." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Sami Aydın da şampiyonu kutlayarak Taha Akgül’e 10 cumhuriyet altını hediye etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.