Şampiyon Ahmet Örken

Şampiyon Ahmet Örken

Uluslararası Torku Mevlana Bisiklet Turu’nun şampiyonu Konyalı sporcu Ahmet Örken oldu. şampiyon sporcu son etapta tekerlek farkıyla kürsünün en tepesinde yer aldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığının 2015 Yılı Faaliyet takviminde yer alan "Uluslararası Torku Mevlana Bisiklet Turu" Cumartesi günü Konya (Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena-Kelebekler Vadisi) etabı ile sonlandı. Son derece çekişmeli geçen ve büyük bir heyecanın yaşandığı Uluslararası Torku Mevlana Bisiklet Turunun son etabında şampiyonluk ipini 2.44.05’lik zamanla tekerlek farkıyla Ahmet Örken göğüsledi. İkincilik ve üçüncülük Sırbistan’a giderken aynı zamanla Ivan Stevıc ikinci, Dusan Kalaba üçüncü oldu. Uluslararası Torku Mevlana Bisiklet Turunun Genelde en iyi sporcusu olarak Sarı Mayoyu sırtından çıkartmayan Ahmet Örken son etapta da sarı mayonun ve en iyi Sprint’ci olarak Turkuaz Mayonun sahibi oldu. Brisaspor’dan Onur Balkan ise en iyi yokuşcu olarak Kırmızı Mayonun sahibi oldu. Genel klasmanda Torku Şekerspor’dan Ahmet Örken birinci olarak şampiyonluk kupasını kaldırırken, Torku Şekerspor’dan Bekir Baki Akırşan ikinci, Kocaeli Brissa Spor Kulübünden Gökhan Hasta üçüncü oldu. Genel Takım Sıralamasında ise şampiyonluk kupası Torku Şekerspor’a giderken, Kocaeli Brissaspor ikinci, Sırbistan Milli takımı ise üçüncü olarak turnuvayı tamamlamış oldu.

KARAMAN-KONYA ETABINI DA ÖRKEN KAZANMIŞTI

Karaman-Çumra-Konya son derece çekişmeli geçen yarış sonunda finiş noktasına ilk 2.32.14’lük zamanla Torku Şekerspor’dan Ahmet Örken girerek birinci oldu. İkincilik ve üçüncülük Brissapor’a giderken Gökhan Hasta 2.32.15’le ikinci, Kemal Küçükbay ise 2.32.15’yla üçüncü oldu. Genelde en iyi sporcusu olarak bu turda da Sarı Mayoyu sırtından çıkartmayan Ahmet Örken Sprint’dede en iyi sporcu olarak Turkuaz Mayonun sahibi oldu. Brisaspor’dan Onur Balkan ise en iyi yokuşcu olarak Kırmızı Mayonun sahibi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.