Sameder Üyeleri, Kan Bağışı İle Hiç Tanımadıkları İnsanlara Hayat Aşıladı

Sameder Üyeleri, Kan Bağışı İle Hiç Tanımadıkları İnsanlara Hayat Aşıladı

Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) tarafından Kızılay işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanya nedeniyle düzenlenen törende konuşan SAMEDER Başkanı Opr. Dr. Önder Önem, Kızılay Haftası’nın her yıl 29 Ekim-4...

Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) tarafından Kızılay işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kampanya nedeniyle düzenlenen törende konuşan SAMEDER Başkanı Opr. Dr. Önder Önem, Kızılay Haftası’nın her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlandığını hatırlatarak Kızılay’ın iyi ve kötü günde, savaşta ve barışta, doğal afetlerde hep yardıma muhtaçların yanında olup gönülleri fethettiğini belirtti. SAMEDER olarak her yıl Kızılay Haftası’nda gönüllü kan bağışı kampanyası düzenlediklerini ifade eden Opr. Dr. Önem, “Kampanyamız ile hem Kızılay’a destek olmanın hem de kan vermek gibi ulvi bir davranışı sergilemenin mutluluğunu hissetmekteyiz." dedi.

Kan vermenin insani yönünün dışında dini bir yönü de bulunduğunu anlatan Önder Önem, “Sevgili Peygamberimiz (sav) bizzat kendisi kan aldırmış ve kan aldırmayı yani hacamatı değişik hastalıklardan korunma adına tavsiye buyurmuştur. Her zaman olduğu gibi burada da Peygamber Efendimizin (sav) sünnetleri ile pozitif ilim gerçeklerinin birebir uyuştuğunu görmekteyiz. Biz de bugün kan vererek bu vicdani ve ulvi görevi iliklerimize kadar hissetmek istiyoruz. Zaten biz kalben hissetmesek de iliklerimiz kan verdiğimizi hissedecek ve hemen yepyeni kan hücrelerini yapmaya koyulacaktır.” diye konuştu.

Kanın tek kaynağını insan olan çok değerli bir ilaç olduğunu vurgulayan Opr. Dr. Önem, 50 kilonun üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, hemoglobin ölçümü normal olan 18-65 yaş arasındaki herkesin yılda 4 kez kan bağışında bulunabileceğini sözlerine ekledi.

Önem’in konuşmasının ardından dernek üyeleri sıraya geçerek teker teker kan verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.