Samanyolu Koleji Öğrencileri, Atıklardan Yaptıkları Ürünleri Sergiledi

Samanyolu Koleji Öğrencileri, Atıklardan Yaptıkları Ürünleri Sergiledi

Samanyolu Koleji İbrahim Avcı İlkokulu öğrencileri atık maddelerden yaptıkları çeşitli ürünleri sergiledi.

Samanyolu Koleji İbrahim Avcı İlkokulu öğrencileri atık maddelerden yaptıkları çeşitli ürünleri sergiledi.

İbrahim Avcı İlkokulu öğrencileri, 23 Nisan kapsamında, atık maddelerden yaptıkları eşyaları Kızılay'da gerçekleştirdikleri sergi ile tanıttı. 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği etkinliğe öğretmenlerin yanı sıra veliler de katıldı. Müzik öğretmeni Hülya Avcı derslerden arta kalan zamanlarda hobiler gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Hobilerimizin en büyük maddesi atık maddeler oluyor. Hem geri dönüşümü sağlamış oluyoruz hem de çocuklara tasarrufu öğretiyoruz. Örneğin şu elimdeki pet şişe kapağını öğrenciler, anneannelerine ve babaannelerine ilaç kutusu yapıyorlar.'' dedi. Ortaya konulan ürünlerin şık olduğunu söyleyerek, ''Atık maddeleri atmıyoruz. 2.5 kg'lık yoğurt kovalarımızı sabunluk veya tokalık olarak değerlendiriyoruz.'' şeklinde konuştu.

Öğrencilerinden Nilüfer Babatan da piyano kursuna gittiğini belirterek derslerinden arta kalan zamanlarda çeşitli etkinlkler yaptıklarını söyledi. Babatan ayrıca atık yünlerden çanta ve kullanılmayan CD'lerden mumluk yaptığını anlattı.

Öğrenciler ayrıca peynir ve salça kutularından kalemlikler, abajur gibi günlük hayatta kullanılan ürünler yaptıklarını söyledi.

Öğrenciler 23 Nisan dolayısıyla şarkılar da söyledi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.