Salih Müslim serbest bırakıldı

Salih Müslim serbest bırakıldı

Prag'da gözaltına alınan eski PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı

Çekya'da pazar günü gözaltına alınan Salih Müslim, Prag Şehir Mahkemesi'ne getirildi. Saat 13.00'te başlayan duruşmaya medya mensupları alınmadı.  Mahkeme, saat 13.40'ta mahkeme Müslim'i serbest bıraktı.

BÜYÜKELÇİ: İKİLİ İLİŞKİLERİ OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR

Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, Müslim'in serbest bırakılması hakkında "Beklemediğimiz bir karardı. Bu kararın temyizi yok. İkili ilişkilere olumsuz yansıyabilir. Müslim, Çekya'dan çıkabilir" dedi.

 

TÜRKİYE'DEN DOSYA GÖNDERİLDİ

 

Türkiye, Müslim'in iadesi ve geçici tutuklama kararı için Çekya'ya dosya göndermişti. Dosyada, Müslim hakkında Türkiye'de çıkarılan 3 yakalama kararı yer alıyordu.

GÜL: GEÇİCİ TUTUKLAMA BEKLİYORUZ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye'nin iadesini istediği Müslim hakkında '16-40 gün arasında geçici tutuklama kararı alınmasını beklediklerini' söylemişti.

Çekya basını, Müslim karşılığında Türkiye'de PKK ile iş birliği yaptıkları iddiasıyla tutuklanan iki Çek vatandaşının takas edilmek istendiğini yazmıştı. Çekya Dışişleri Bakanlığı'nın Müslim'in Türkiye'ye iadesi için Ankara'yla takas görüşmelerine hazır olduğu öne sürülmüştü. Ancak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bu iddiaları yalanlamıştı. 

Söz konusu YPG üyesi Marketa Vşelihova ile Miroslav Farkas, 2016 yılında Şırnak'ta yakalanarak tutuklanmıştı. Farkas'ın keskin nişancı olduğu, Vşelihova'nın ise Avrupa-Suriye arasında lojistik, sağlık hizmeti ve eleman temini yaptığı belirtilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.