Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Salgın hastalıklara yol açmasın!

Salgın hastalıklara yol açmasın!

Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla Türkiye'de çok sayıda şehir hastanesi açıldı. Konya'ya da bir şehir hastanesi inşa ediliyor. 2017 yılında temeli atılan Konya Şehir Hastanesi'nin 2019 yılında hizmete açılması planlanıyordu.

****

İşler istenilen şekilde gitmediği için açılış tarihi ileriye sarkacak. Proje Adana Çevre Yolu ve Ereğli Yolu kesişiminde Karatay ilçesinde yer alıyor. Projenin yapıldığı yer Konya'da havanın en pis olduğu bölge olarak biliniyor.

****

Bunu yaz ve kış ayları farketmeksizin oraya giderek yakından deneyimleyebilirsiniz. Havanın pis olmasındaki en büyük etken hastanenin şehirler arası yolların kesişiminde olması.

****

Bir taraftan egzoz gazı diğer taraftan sobalı evlerin baca dumanı.. Lağım kokusu da cabası..

****

Bütün olumsuzlukların bir araya toplandığı bölgede hastalara şifa olma amacıyla sağlık kuruluşu inşa edilmesini kimse anlayamadı.

****

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin başarılarıyla önde gelen doktorlarından birisiyle görüşme imkanı buldum. Kendisi şehir hastanelerinin hasta sağlığı açısından sıkıntılar doğuracağını belirtti.

****

Çok yataklı hastanelerin mikrop yayılmasına sebep olacağını ve mikroplarla mücadelenin zor olduğunu aktardı. Durum böyleyken 850 yataklı hastanenin kapasitesini 1250'ye yükselttiler.

****

Konya Şehir Hastanesi'nin günde 7.000 hastaya hizmet vermesi hedefleniyor. Bu kadar hastanın aynı ortamda bulunması sizce sağlıklı mı? Bence değil. Hasta olmayana bile hastalık bulaşır.

****

Mevcut şehir hastanelerinde doktorlar temizlik görevlilerinin eksikliğinden yakınıyorlar. Böylesine büyük tesislerde temizlik birimi büyük önem arz ediyor.

****

Şehrin sağlığı için yetkililer üzerine düşeni yapacaktır. İhmal durumunda salgın hastalıklara yol açabilecek bir potansiyelin olduğunu ben değil uzmanlar söylüyor.

****

Artık olan oldu. Hastaneyi yaptılar ve inşaat tamamlanınca halkın hizmetine sunulacak.

****

Konya Şehir Hastanesi açılmadan yetkililer mikroplarla mücadele konusunda kriz masası kurmalı.

****

Şifa dağıtacağız derken tüm şehri hasta etmek istemiyorsanız bu şart..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR