Sakın ağlamayın!

Sakın ağlamayın!

Afrin'de terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Seçen'in cenazesi memleketi Konya'da toprağa verildi. Şehit Seçen'in "Ben şehit olursam sakın ağlamayın" vasiyetinde bulunduğu öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ÖSO birlikleri ile Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan 5 asker memleketlerinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.  Zeytin Dalı Harekatı'nda, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Seçen'in cenazesi, memleketi Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Konya Havalimanı'ndan alınan şehidin cenazesi, karayoluyla Ereğli ilçesi Cinler Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek "helallik" istendi. Şehit Seçen'in naaşı daha sonra silah arkadaşlarının omzunda Ulu Cami'ye getirildi. Şehidin yakınları, tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.

VATAN VE ORDUMUZ SAĞOLSUN

Oğlunun kamuflaj ve beresini giyen baba Sedat Seçen, şehidin tabutunun başındaki fotoğrafına sarılıp öptü. Şehit oğlunun vasiyeti olduğunu söyleyen Seçen, "Bize, 'Şehit olursam sakın ağlamayın' derdi. Vasiyetini tutuyorum. Dimdik ayaktayım yavrum, ağlamayacağım. Vatan ve ordumuz sağ olsun" dedi. Aynı saldırıda yaralanan şehit Seçen'in komutanı Uzman Çavuş Sedat Kurtoğlu ile dört silah arkadaşı, berelerini tabutun üzerine bıraktı. Sağlık görevlilerinin yardımıyla ayakta duran şehidin aynı yaştaki kuzeni Muammer Seçen'i, arkadaşları teselli etmeye çalıştı.

BAKAN ÖZLÜ DE CENAZEYE KATILDI

Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Ali Akpınar'ın kıldırdığı namazın ardından Meydanbaşı Mezarlığı Şehitliği'nde toprağa verildi. Törene, şehidin yakınları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Tankçı Sözleşmeli Er Seçen, Konya'nın ilk Afrin şehidi oldu. Ereğli şehidini dualarla son yolculuğuna uğurladı. Cenazede terör örgütleri de lanetlendi.

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

AGaziantep'te şehitler için askeri tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı. frin şehitlerden Muhammet Cihangir Şanılurfa'da, Ufuk Aktag Giresun Şebinkarahisar'da, Halil İbrahim Aygün Çorum Alaca'da, Fırat Karaca Muş'tan son yolculuklarına uğurlandı. Düzenlenen askeri törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi ve Büyükelçi Adnan Keçeci, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan ve şehitlerin yakınları katıldı.

AA/MESUT TURAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.