Sakarya'da 300 yıllık ağaçları kestiler, halk ayaklandı

Sakarya'da 300 yıllık ağaçları kestiler, halk ayaklandı

HES için ağaç katliamı bu sefer Sakarya'da ortaya çıktı. Sakarya'nın Hendek ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesinde revize edilecek olan HES için 300 yaşından daha büyük olan çınar ağaçları kesildi. Şehirde yaşayan halk olanlara tepki gösterdi.

Sakarya'nın Hendek İlçesi Çamlıca Mahallesi'nde yıllar önce kurulan hidroelektirk santralinin (HES) revize edilmesi, düzenlenmesi için bölgede çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında yüzlerce yıllık çınar ağaçları kesildi. Çamlıca halkı atalarından kalan ve tarihi özelliği olan ağaçların kesilerek tabiatın tahrip edilmesine tepki gösterdi.

hendek-agac-2.jpg?

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KESİM İZNİ VERMİŞ

Mahalle sakinlerinin iddialarına göre; HES binasına su taşıyacak olan boru hatlarının geçirileceği güzergahta ağaç kesimi başladı. İddialara göre, çalışmada yaklaşık 300 adet ağaç kesildi. Olay mahalline gelen jandarma kesim yapan ekibin kesim işini ihale ile aldığını Orman Bölge Müdürlüğünce verilen izin kapsamında kesimlerin gerçekleştirildiğini bu nedenle vatandaşların hukuki haklarını kanunlar nezdinde aramaları yönünde uyarıda bulundular.

BÖLGE HALKI KARŞI ÇIKTI

Mahalle sakini vatandaşlar atalarının diktikleri çınar ağaçlarının bölgenin piknik olarak kullanılmasına vesile olduğunu, çocukluklarının bu ağaçlar üzerinde geçtiğini belirterek 40 cm lik boruların döşeneceği bölgede tabiatın katledilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

hendek-agac-3.jpg?

Proje alanındaki ağaçların kesimi yapıldığı sırada bölgede toplanan mahalle halkı, sloganlar atarak işçilere engel olmaya çalıştı. Jandarma olay yerindeki vatandaşları sakinleştirdi.

ESKİ AKP'Lİ VEKİLE Mİ AİT?

Öte yandan HES için ağaçları kesen firmanın AKP'li eski bir milletvekiline ait olduğu da iddialar arasında. Eski Şanlıurfa milletvekilinin sahip olduğu enerji şirketi, mevcut HES'i büyütmek uğruna içinde yüzlerce yıllık ağaçların olduğu alanı katletti.

hendek-agac-4.jpg?

Edinilen bilgilere göre, bölgede yaşayan vatandaşların tepkisi karşısında ağaç katliamı şu anda durmuş vaziyette. milligazete.com.tr'ye ulaşan vatandaşlar yetkililere seslerini duyurmak istediklerini ve bu yanlışa izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.