Şakalak’tan dev yatırım

Şakalak’tan dev yatırım

Teknolojiyi yakından takip eden, teknik altyapısını her geçen gün geliştirerek, üretimin her aşamasında kaliteyi en yüksek seviyede götürmeyi amaç edinen Şakalak Tarım, yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Şakalak Tarım Makineleri, 7 bin 500 metrekare kapalı alanda Avrupa standartlarının da üstünde, yaş ve kuru boyama tesisinin yapımı için düğmeye bastı. Toplamda yaklaşık 7,5 milyon TL maliyetle tamamlanacak olan boyama tesisi ile fabrikada üretilen ürünlerin boyaması hiç el değmeden gerçekleştirilecek.  Boyahane yatırımlarına ilişkin bilgi veren Şakalak Tarım Genel Müdürü Mustafa Genç, “Boyahanemiz, Avrupa standartlarında belki de sistemi itibariyle Avrupa’da dahi örneğine rastlanmayacak bir tesis olacak. Burada iki ayrı boyahane olacak yaş ve kuru boya olmak üzere. Bir de kumlama hattımız olacak. İleride ısıl işlem sistemi de koyacağız buraya. Yani burada 7 bin 500 metrekare alan üzerinde sadece boyama üzerine bir tesis oluşturmuş oluyoruz. Burası tamamen otomatik bir tesis olacak. Bir boyahanede aşağı yukarı 2 personel çalışacak. İndirme ve kaldırma aparatlarıyla da çok kolay bir tesis haline gelecek. Bizim makinelerimiz yüklü ve ağır olduğundan dolayı boyama esnasında sıkıntı yaşanıyordu. Burada yerden geçen bir bant sistemiyle ve aynı şekilde üstten geçen bant sistemiyle özel bir boyahane tesisi oldu. Burada ürünlerimiz el değmeden boyanacak” ifadelerini kullandı.

Boyama tesisinde fırın ve boyama kabini de olacağını belirten Mustafa Genç, boyama hattında makine havadayken iç ve dış boyasının yapılacağını, ürünün hiçbir yere temas etmeden boyama işleminin tamamlanacağını dile getirdi. Genç, tesisin alt kısmında bir havuz sistemi olduğunu, boyanın burada birikeceğini söyledi.  Fabrikada üretilen makinenin boyama ünitesine getirildikten sonra hiç el değmeden boyanıp çıkacağını vurgulayan Şakalak Tarım Genel Müdürü Mustafa Genç, dışarıya hizmet vermeyi düşünmediklerini söyleyerek, “Buraya bir isim verip kendi içinde farklı bir birim oluşturmak istiyoruz. Buranın kendisine has kimya mühendisi ve elemanları olacak. Şakalak’tan bağımsız bir birim olarak düşünüyoruz burayı. Kendisine has idari binası da olacak, sosyal tesisleri olacak. Hijyen açısından böyle bir çalışma yapmamız gerekiyordu. İç içe olduğu zaman istediğimiz niteliği de sağlığı ve güvenceyi de sağlayamazdık. Zaten boya tamamıyla farklı bir iş. Endüstriyel sanayide boyahane hep ayrı tutulmuştur. Bu tesiste ayrıca marka baskısını da yapacağız. Boyanın ardından marka baskısı da yapıldıktan sonra ürünümüz son kullanıcıya hazır hale gelecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.