Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Şaka gibi

Şaka gibi

U21 maçında yaşananları kesinlikle onaylamıyorum. Olayların Beşiktaş U21 Teknik Sorumlusu Yasin Sülün’ün tahrik dolu hareketleriyle başladığı görülüyor. Ancak bilinmeli ki, ne kadar haklı olursanız olun, büyük takımlar karşısında kendinizi ispat etmeniz çok zor, bu sebeple çok daha dikkatli olunmalı.
    Futbol, bireysel sporlar gibi düşünülemez, sahadaki tüm oyuncular tek beyin ve tek vücut gibi hareket etmeli, bunu sağlayacak olan da teknik heyettir.

İYİ MÜCADELE KÖTÜ SONUÇ

    Beşiktaş maça hızlı başladı, ilk dakikalarda bir gol bulup rahatlamak istedi. Konyaspor rakibin hızlı ataklarını ceza sahası önünde kesti ve oyunda dengeyi kurdu. 15. dakikadan itibaren Konyaspor rakip kalede daha fazla görünmeye başladı.

    Beşiktaş kalesinde oldukça etkili olmaya başlayan Konyaspor 28. Vıda nın ceza saha içinde topu elle kesmesi sonucu kazandığı penaltıyı Yatabare ile gole çevirdi. Vıda kırmızı kartla oyun dışında kalınca Konyaspor sayısal üstünlüğü de elde etti.

    Bu dakikadan itibaren oyunun hakimi olan Konyaspor nerede ise tek kale oynamaya başladı, yakaladığı pozisyonları değerlendirmeyince ilk yarı 1-0 sona erdi.

    İkinci yarıya Konyaspor’ un vuruşu ile başlandı. İlk dakikalarda daha atak olan Konyaspor bir de penaltı kazandı ancak Yatabare topu üstten dışarı attı ve takımını ikinci golden etti.

    İlerleyen dakikalarda oyunda ve topa sahip olmada üstün olan Konyaspor olmasına rağmen fırsatları değerlendiremedi.

    Buna rağmen Beşiktaş çok koşarak ve pres yaparak Konyaspor’ un defansını hataya zorladı ve aradığı golü LOve nin ayağından buldu. 1-1

    Bir dakika geçmeden Lens ile ikinci golü bulan Beşiktaş 2-1 öne geçti.
    Maç bu skorla bitecek derken Hurtado 90+4 de beraberlik golünü attı.2-2

    Bizim rakibimiz Büyük Takımlar değil, ancak hem Fenerbahçe, hem de Beşiktaş maçında galip gelmemiz gerekirken iki maçtan şaka gibi bir sonuçla bir puanla ayrılabildik.

DERS OLSUN

    Atiker Konyaspor’ un Göztepe deplasmanından galibiyetle, en azından bir beraberlik ile dönmesi gerekiyordu.
    Göztepe nin gerek seyircisi ve gerekse geçen yıl protokol tribününde yaşananlara en güzel cevap sahada verilmeliydi.

    Spor da ayrımcı, ötekileştiren, hatta yok edici, insanlığa ve futbolun ruhuna yakışmayan çirkin ötesi davranışlar asla kabul edilemez.  

Konya’ya gelen konuk takımların yöneticilerine gösterilen misafirperverliğini diğer takım yöneticilerinin örnek alması gerekir.

    Konyaspor Göztepe yi yenmeli en azından bir puanla dönmeli diye ısrarla yazmamın sebebi bu idi.
    Takım Göztepe yi yense ya da berabere kalsa sayfalar dolusu açıklamadan daha önemli olacaktı.
    Geçen hafta Kayseri ve hafta içinde Amasya spor’ u güzel bir oyunla yenen takım ne oldu da Göztepe maçında bir anda durdu.

    İşin üzücü yanı deplasmanda 2 gol atan takım nasıl olurda yenilir.
    Alınan sonuçlar teknik heyet ve oyuncularda kendilerine aşırı güven mi oluşturdu.
    Ki, asıl tehlike bundadır, aşırı kendine güven her zaman hezimet getirir. Her daim hazırlıklı ve temkinli olunmaz ise yenilgi kaçınılmaz hale gelir.

    Yönetim teknik heyet ve oyuncular ile ilgili uyarı girişimini hemen yapmalıdır.
    Lige bizden çok daha kötü başlayan takımlar şu anda puan sıralamasında üzerimizde. Bu göz ardı edilecek bir durum değil.

    Gerekli uyarılar hemen yapılmalı.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR