'Sahur Vakti Kelepçe 17 Aralık Ve 4 Bakanla İlgili Soruşturmanın Misillemesidir'

'Sahur Vakti Kelepçe 17 Aralık Ve 4 Bakanla İlgili Soruşturmanın Misillemesidir'

Yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin sahur vakti gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor. CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, bir kısım polis ve emniyet görevlisine yönelik operasyonun 17 Aralık, 17 Aralık nedeniyle 4 bakan ve...

Yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin sahur vakti gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor. CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, bir kısım polis ve emniyet görevlisine yönelik operasyonun 17 Aralık, 17 Aralık nedeniyle 4 bakan ve hükümetle ilgili başlatılan soruşturmaların misillemesi olduğunu söyledi. Arkasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Hamzaçebi, bu hukuksuzluğa karşı çıktıklarını ve kınadıklarını vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 124. birleşimi yoklama ile saat 12.00'de açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu yönetiyor. Kanun tasarı ve tekliflerinin görüşmelerine başlandı. İş Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı görüşülüyor. Tasarının 60. maddesinden itibaren değişiklik önergesi ve oylama işlemleri yapılıyor.

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, bugün mübarek Kadir Gecesi'nin yaşanacağını ifade etti. Böylesi kutsal, mübarek bir gecede tüm vatandaşların, İslam âleminin huzur içinde olmasını dileyen Hamzaçebi, Filistin'e yapılan saldırının sona ermesini temenni etti. Hamzaçebi, "Filistinli kardeşlerimizi buradan saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Böylesi mübarek bir gecenin insanlığa, ülkemize ve bölgemize huzur ve barış getirmesine vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuyu yolsuzlukları ortaya çıkaran polise yönelik yapılan operasyona getiren Hamzaçebi, şöyle devam etti: "Dün bir kısım emniyet personeliyle ilgili olarak bir operasyon başlatıldı. Sabaha karşı başlatılan operasyonla bir kısım polis ve emniyet görevlisi gözaltına alındı. Bu, 17 Aralık operasyonunun, 17 Aralık nedeniyle 4 bakanla, hükûmetle ilgili olarak başlatılan soruşturma operasyonunun misillemesi olarak değerlendirilmektedir. Biz yedi yıl önce Ergenekon'la başlayan, Balyoz'la devam eden ve diğer birçok hukuksuz davayla askerlere, aydınlara, gazetecilere, konuşan herkese yönelik olarak yürütülen o hukuksuz uygulamanın, yargılamanın, soruşturmanın, kovuşturmanın nasıl siyasi olduğunu ifade etmişsek bugün bunun da siyasi olduğunu ifade ediyoruz. Sadece özne değişmiştir, o zaman hedefte askerler ve aydınlar vardı, şimdi hedefte polisler var ama fark etmeyen bir şey var, 2 soruşturmanın, kovuşturmanın arkasında da Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Biz, o gün o hukuksuzluğa nasıl karşı çıkıyorsak, bugün de bu hukuksuzluğa aynı şekilde karşı çıkıyoruz, karşı çıkmaya devam edeceğiz, bu hukuksuz operasyonları buradan kınıyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.