Sahte Nakliyeciler Fabrikayı Soydu

Sahte Nakliyeciler Fabrikayı Soydu

Kocaeli’nde kendilerini sahte evraklarla nakliyeci olarak tanıtan şebeke üyeleri bir fabrikadan kamyona yükledikleri 140 bin TL değerindeki makine ve hammadde ile kayıplara karıştı.

Kocaeli’nde kendilerini sahte evraklarla nakliyeci olarak tanıtan şebeke üyeleri bir fabrikadan kamyona yükledikleri 140 bin TL değerindeki makine ve hammadde ile kayıplara karıştı. Kendi çabaları ile zanlıların bulunduğu güvenlik kamera kayıtlarını bularak polise veren mağdurlar yaklaşık bir aydan bu yana bekleyişlerini sürdürüyor. Fabrikadan yük alarak kayıplara karışan kamyonun gidişi güvenlik kameralarına da yansıdı.

Edinilen bilgiye göre olay Çayırova Şekerpınar Mahallesi’nde soğuk oda depo panelleri üreten bir fabrikada meydana geldi. Malatya’da bulunan şubelerine çeşitli makineler ve hammadde göndermek isteyen firma yetkilileri Tuzla Orhanlı Kamyon Garajı’nda faaliyet gösteren bir nakliye firması ile irtibata geçti. Bunun üzerine nakliye firmasına Malatya’ya sefer yapabileceğini söyleyerek müracaat eden Rıdvan Ö. ve Müslüm Ö. isimli kamyoncular 29 Mart tarihinde fabrika binasının bulunduğu Şekerpınar’daki adrese yönlendirildi. Firma yetkilileri Rıdvan Ö. ve Müslüm Ö.’nün kendilerine kullandıkları kamyonun ve ehliyetlerinin örneklerini vermelerinin ardından yaklaşık 140 bin TL değerindeki hammadde ve makineleri Malatya’ya götürülmek üzere kamyona yüklediler. Fabrikadan aldığı yük ile hareket eden kamyon tekrar Orhanlı’daki kamyon garajına giderek beklemeye başladı. İki gün sonra garajdan kamyon ile hareket eden zanlılar bu defa da Ataşehir’deki bir işyerinden yaklaşık 10 bin TL değerinde havalandırma malzemesini sözde Tokat’a götürmek üzere teslim aldıktan ve kamyona yükledikten sonra tekrar hareket ettiler. Bu arada Şekerpınar’da faaliyet gösteren fabrika yetkilileri de giden malzemeyi varış noktasında karşılamak için Malatya’daki fabrikaya giderek beklemeye başladılar. Ancak kamyonun gecikmesi üzerine sürücülere cep telefonundan da ulaşamayan firma yetkilileri makine ve hammaddelerin çalındığını anlayarak polise müracaat etti. Kamyon sürücülerinin kendilerine verdikleri araç ve kimlik gibi evrakların da sahte olduğu bilgisini alan firma yetkilileri, polise yardımcı olmak için araştırmaya koyuldu.

Nakliyeciler, çeşitli yerlerden elde ettikleri güvenlik kamera görüntülerini emniyet yetkililerine verdi. Güvenlik kamera kayıtlarında; iki zanlının Orhanlı Kamyon Garajı’na 29 Mart tarihinde giriş yaptıkları ve 31 Mart tarihinde garajdan ayrıldıkları görünüyor. Başka kamera kayıtlarında ise zanlıların sabah saatlerinde bir kahvehaneye geldikleri, daha sonra zanlılardan birinin simit almak için kahveden çıktığı ve tekrar içeriye girdiği görülüyor. Kahvehanenin önünde de oturan zanlılar aralarında ceketlerini değiştirdikten sonra kahvehaneden ayrılıyor.

Basın mensuplarına olayı anlatan firma yetkilisi Mehmet Tatar, Malatya’daki şubelerine yapmak istedikleri sevkiyat nedeniyle bir nakliye firmasından kamyon istediklerini, gönderilen kamyona malzemeleri yükleyip gönderdiklerini söyleyerek şöyle konuştu: “Kamyonu karşılama için giden arkadaşlarımız kamyonun gelmemesi üzerine durumu bize bildirdiler. O gün, bu gündür de bu kamyon kayıp. Üzerindeki bir sürü malzeme ile kamyon sır olup kadem bastı bulamıyoruz. Polise müracaat ettik, savcılığa suç duyurusunda bulunduk ama geçen bir aylık süre içerisinde hiçbir sonuç elde edilemedi. Biz şahıslardan araç ruhsatı, kimlik ve ehliyet fotokopisi gibi belgeleri aldık. Ancak tüm bu belgelerin polisin verdiği bilgide sahte olduğunu öğrendik.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.