Sahte e-postalar virüs bulaştırıyor

Sahte e-postalar virüs bulaştırıyor

Bilgisayar kullancıların başı sahte maillerle dertte. Çok sayıda e-posta kullanıcısına gönderilen sahte postalar kullanıcıların bilgisayarlarına bulaşarak sistemin bozulmasına neden oluyor.

Bilgisayar kullancıların başı sahte maillerle dertte. Çok sayıda e-posta kullanıcısına gönderilen sahte postalar kullanıcıların bilgisayarlarına bulaşarak sistemin bozulmasına neden oluyor. Elektronik sahtekarların son yemleri ise telekominikasyon firmaları ve posta firmaları. Elektronik posta kullanıcılarına son zamanlarda “Türk Telekom Faturalandırma Servisi” ve “PTT Posta Hizmetleri” “Turkcell Müşteri Hizmetleri vb.” başlığı altında gönderilen sahte postalar içerisindeki linklere tıklandığı takdirde bilgisayarlara virüs bulaştırılıyor. Bu tür mailler verilen linklere tıklanmak suretiyle bilgisayarlardaki belge ve dokümanların dosya yapısı bozularak şifrelenmekte ve ücret karşılığı şifrenin açılması gibi sorunlar beraberinde geliyor. Kullanıcılara gönderilen bazı virüslü postalarda şu ifadelerin yer aldığı görüldü: "10.03.2015 Tarihte kargonuz teslim edilememiştir. Sayın müşterimiz, mart ayı faturanız ekte sunulmuştur. PTT Kargo - EA58996 nolu kargonuz adresinize teslim edilememiştir. Aşağıdaki 'Adres değişikliği formu' linkine tıklayarak adresinizi güncelleyebilirsiniz"

SÜ PERSONELİNİ UYARDI

Son samanlarda sıkça görülen bu virüslü maillerle ilgili Selçuk Üniversitesi de bir açıklamayla personelini uyardı. Uyarıda şu ifadelere yer verildi: "Bu tür maillerle karşılaşan personelimizin kesinlikle mail içeriğindeki verilen linklere tıklamaması ve doğrudan bu tür mailleri silmesi gerekmektedir. Ayrıca Kişisel bilgisayarlarda güncel ve tam koruma sağlayan virüs programlarının olmasında büyük fayda vardır. Üniversite personelimiz güncel virüs programını bilgisayarına kurarak koruma sağlamış olacaktır."

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.