Sahte Devre Tatillerle Hayatı Kararanlar Soluğu Tüketici Derneğinde Aldı

Sahte Devre Tatillerle Hayatı Kararanlar Soluğu Tüketici Derneğinde Aldı

Bursa’nın en işlek yerlerinden olan Atatürk Caddesi ve Fomara’da yaptıkları anketler sonrasında tanıtım adı altında götürdükleri vatandaşlara zorla devre mülk tatil satan firmalardan kurtulmayan tatilzedeler yargıya gidiyor. Tüketici...

Bursa’nın en işlek yerlerinden olan Atatürk Caddesi ve Fomara’da yaptıkları anketler sonrasında tanıtım adı altında götürdükleri vatandaşlara zorla devre mülk tatil satan firmalardan kurtulmayan tatilzedeler yargıya gidiyor.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yıldız, tatilzedeleri de yanına alarak konu hakkında açıklamada bulundu. Yıldız, son zamanlarda devre tatillerde ki sıkıntılarda büyük artış yaşandığı belirterek, vatandaşları bunlara kanmamaları konusunda uyardı.

Anketten birkaç gün sonra aranarak devre tatil hakkı kazandıkları ve hafta sonunda tatil yöresine tanıtım amaçlı götürülen vatandaşlara zorla satış yapıldığını aktaran Yıldız, “Tüketici aslında hediye tatil hakkını kullanmak için gittiği tatil yöresinde aslında bir devre tatil satış sözleşmesi ile karşı karşıya olduğunu bilmiyor. İş tam yerine vardığında ise bir satışla karşı karşıya kaldığında büyük bir şaşkınlık yaşıyor. Gece yarılarına kadar yoğun bir müzik eşliğinde son modern teknik satış yöntemleri ile tüketiciye devre tatil satılmakta.” dedi.

Ayrıca ilgili firma yetkililerinin vatandaşlara ancak ölüm ve amansız hastalık ile bundan cayma hakkı olduğunu belirttiklerini ifade eden Sıtkı Yıldız, “Ayrıca sözleşmede tarafların adresleri bulunmasına rağmen ilgili vatandaşlar satıştan caydığını belirten ihbarname gönderdiği zaman davalıyı adreste bulamıyor.” şeklinde devam etti.

'DEVLET NEDEN BUNU TAKİP ETMİYOR'

Tüketicilerin 14 gün içinde hiçbir şart öne sürmeden aldıkları devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı olduğunun altını çizen Yıldız, “Burada devletin tüketici kanununu yapmakla sorumluluğu sona ermez. Devlet bu kanunu uygulamada bir karşılığının olup olmadığı konusunda denetim görevini de yapmakla görevlidir. Devre tatiller özellikle hak mağduriyetleri konusunda bankacılık sektörü ve günlük alışverişte ayıplı mal ve hizmetten sonra elektronik ürünlerle birlikte üçüncü sırayı teşkil ediyor. Bunlar bir değil, beş değil, yüzlerce değil, binlerle ifade edilen hak ihlalleri yaşanıyor. Burada devletin sorması gerekmez mi ne yapıyorsunuz bu tüketiciyi neden böyle mağdur ediyorsunuz? diye sorması gerekmez mi?” şeklinde eleştirdi.

TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yıldız, bu durumda mağdur olan vatandaşlarla birlikte dava açtıklarını ve bu süreçte mutlaka bu satıcıların bulunarak hukuka aykırı olarak tüketicilerden alınan paraların da alınmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

'BİZE SENET İMZALATTILAR'

Devre tatillerden mağdur olan vatandaşlar da, kendilerine tatil diye satış yapıp senet imzalatıldığını belirterek, “Tatil için aradığımızda inşaatın devam ettiğini ve ancak 2016’dan sonra tatile çıkacağımızı söylediler. Bu satıştan caymak istememize rağmen ise bunun imkansız olduğunu belirtiyorlar. Bizi alıp götürdüler sabahtan geceye kadar bize satış yapmak için büyük bir baskı yaptılar. Artık lanet ederek masada kalkıyorsunuz. Sabah 07.00 de evden çıktım gece 02.30’da eve geldim.” şeklinde yakındı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.