Sahipsiz Kalan Mescit, Madde Bağımlılarının Mekanı Oldu

Sahipsiz Kalan Mescit, Madde Bağımlılarının Mekanı Oldu

Bursa merkez Osmangazi ilçesinde sahip çıkılmayan bir mescit, madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Emek Mahallesi Turgut Özal Parkı’nda bulunan mescit, bir yıl öncesine kadar din görevlisi nezaretinde mahalle sakinlerine hizmet veriyordu....

Bursa merkez Osmangazi ilçesinde sahip çıkılmayan bir mescit, madde bağımlılarının meskeni haline geldi.

Emek Mahallesi Turgut Özal Parkı’nda bulunan mescit, bir yıl öncesine kadar din görevlisi nezaretinde mahalle sakinlerine hizmet veriyordu. Din görevlisinin mescitten alınıp başka yeri verilmesinin ardından camları kırılan ve kullanılamaz hale gelen mekan, parkı mesken tutan tinerci ve madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldi.

Mahalle sakinlerinden Hasan Yıldız, mescidin madde bağımlıları tarafından tahrip edildiğini belirterek, “Gençler burada tiner, esrar kullanıyorlar. Bu şahıslar buranın tavanını söktüler, camlarını kırdılar. Önceki halinden eser kalmadı. Buranın onarılmasını ve sahipsiz bırakılmamasını istiyoruz.”dedi.

Yunus Tokmak ise “İnsanımız nasıl bu kadar duyarsız oluyor anlamıyorum. Burası Allah’ın evi, bu gençlerimiz uyarılsın, mescit onarılsın, tekrar ibadete açılsın.” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Güngör Çelik ve Naif Dinçer de mescidin şuan ki haline çok üzüldüklerini dile getirdiler. Yetkililerin mescide sahip çıkmasını isteyen Naif Dinçer, tepkisini şu sözlerle ifade etti: “Nedense bir süre sonra buraya imam da gelmedi. Mescit dağılıp gitti. Bağımlılar buraya gelip tiner çekiyorlar, alkol alıyorlar, yaktılar, yıktılar. Kaç kere şikayet ettik kimse ilgilenmedi. Bu semtte ne cami ne de mescit var. Burası tamir edilse, yaşlılarımız namaz için uzak yerlere gitmek zorunda kalmaz.”

Mescitte daha önce çok kez namaz kıldıklarını söyleyen Enes Berkil, küçük çocukların da Kur’an öğrendiğini kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.