Sahipsiz değiller

Sahipsiz değiller

KİM-SEV'in Arena Restaurant'ta düzenlediği programda konuşan Vakıf Başkanı Hüseyin Hüsnü Tenekeci, “Sevgi veren yavrularımıza KİM-SEV kucak açmış ve onları bağırlarına basmıştır” dedi

Korunmaya Muhtaç ve Kimsesiz Çocuklar Vakfı (KİM-SEV) kimsesiz çocukları Arena Restaurat'ta kahvaltıda buluşturdu. Dün maçtan önce düzenlenen kahvaltı programına katılan çocuklar, ilk defa Torku Arena'yı görme fırsatı buldu. Kahvaltı programına Konya Ticaret Borsası eski başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Muhammed Uğur Kaleli de katıldı. Programda konuşan vakıf başkanı Hüseyin Hüsnü Tenekeci, ülkede kimsesiz çocukların sayısının arttığını ve ailelerin dejenere olduğunu belirterek, "Ülkemiz ekonomik ve sosyal yapısındaki çarpık gelişmeler aile yapısının dejenere olmasına ve bozulmasına sebep olmaktadır. Bunun tabii sonucu olarak parçalanmış ve bölünmüş aileler, sokağa terk edilmiş çocuklar köşe başlarında, sokaklarda, köprü altlarında karşımıza çıkar olmuştur. Her şeyin ekonomik olarak değerlendirildiği günümüzde yoğun iş temposu içerisinde, gözümüzden kaçan, bizi üzen bu acı tabloyu değiştirmek için bir şeyler yapmalıyız. Dışlanan çocuklar, kendilerini ispat etmek ve bu toplumda kendilerinin de var olduklarını duyurmak için zaman zaman suç işlemekten de kaçınmamışlardır. Sokağa terk edilen bu çocukların işledikleri suçlar ve eylemleri haber materyali ve gündem olmaktan çıkarıp, bunlara el uzatmak gerekir" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE KİMSESİZ 31 BİN CİVARINDA ÇOCUK VAR

Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Tenekeci, "Esas olan her çocuğun doğal yapısı içerisinde, kendi ailesi ile birlikte, mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşamasıdır. Ancak sahipsiz kalan sevgi ve şefkatten uzak yetişen her çocuğun ileride karşımıza bir suçlu olarak çıkması kaçınılmaz bir gerçektir. Ülkemizde öksüz, yetim ve tehditlere açık 31 bin civarında çocuk bulunmaktadır. Aile ve sosyal politikalar bünyesinde 14 bin çocuğa bakılmaktadır. Peki ya geriye kalanlar? KİM-SEV bu çocuklara seyirci kalmamıştır. Vakfımız kapasite artırımı yaparak daha çok çocuğa hizmet verme amacındadır. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında yapılan üçlü protokol ile hizmetlerine devam etmektedir. Kimsesiz çocukların her türlü ihtiyacını ilköğretimden üniversite sonuna kadar olan süreç içerisinde temin ederek hizmet vermektedir. Vakıf halen 55 civarında çocuğa barınma, iaşe ve her türlü maddi ve manevi desteğini sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.

KİM-SEV KİMSESİZ ÇOCUKLARIN YUVASI OLDU

Kim-Sev'in bir yuva olarak görülmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Tenekeci, "Çocukların enerjilerini harcayabilecekleri eğitim ve öğretimlerini rahatlıkla yapabilecekleri şekilde plan ve projelenmiş bu sevgi ve şefkat yuvaları, bahçeleriyle, spor salonlarıyla, oyun alanlarıyla ve kreşi ile tam bir barınma ve eğitim kompleksi oluşturacak nitelikte olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Çevremizde bizlerle birlikte vakit geçiren akşam evine döndüğünde içecek bir tabak çorbası yatacak sıcak bir yuvası olmayan, soğukta titreyen, yanında nazlanabileceği kimsesi olmayan, sevgi veren bu yavrularımıza Kim-Sev Vakfı kucak açmış ve onları bağırlarına basmıştır. Sıcak bir çorba, sıcak bir yuva ve huzurlu bir ortam hazırlamamıza destek veren hayırseverlere ayrı ayrı şükranlarımı ifade ederim" şeklinde konuştu.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum