Şahin: Bölge Sorunlarını Çözmede Türkiye Denklem Dışında Tutulamaz

Şahin: Bölge Sorunlarını Çözmede Türkiye Denklem Dışında Tutulamaz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 101 gündür IŞİD'in elinde tutulan Türk diplomat ve rehinelerin kurtarılmasından memnun olduklarını söyledi. Şahin, gerek bölgede gerek dünyada var olan sorunları çözmede Türkiye'nin...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 101 gündür IŞİD'in elinde tutulan Türk diplomat ve rehinelerin kurtarılmasından memnun olduklarını söyledi. Şahin, gerek bölgede gerek dünyada var olan sorunları çözmede Türkiye'nin denklem dışında tutulamayacağını, Türkiye'nin denklemde olmadığı hiçbir sorunun çözülemeyeceğini savundu.

Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 15’incisi düzenlenen Altın Safran Belgesel Film Festivali ödül törenine katıldı. Şahin, burada gazetecilere IŞİD örgütünün elinde rehin tutulan Türk diplomat ve vatandaşlarının kurtarılması konusunda açıklamalarda bulundu.

101 gündür IŞİD'in elinde tutulan Türk diplomat ve rehinelerin kurtarılmasından memnun olduklarını dile getiren Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti çok ince bir politika takip ederek, hiçbirinin burnu dahi kanamadan onların yurda getirilişini başarmıştır. Çünkü IŞİD denen terör örgütünün yaptıkları, dünya kamuoyuna yansıyan icraatları çok tehlikeli bir örgüt olduğunu gösteriyor. Böylesi bir örgütün elinden tereyağdan kıl çeker gibi 101 gün sonra da olsa vatandaşlarımızın Türkiye'ye getirilmiş olması Türkiye'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğünü gösterir, bölgedeki etkinliğini gösterir. Şunu kimse unutmasın: Gerek bölgemizde gerek dünyada var olan sorunları çözmede Türkiye denklem dışında tutulamaz. Türkiye'nin denklemde olmadığı hiçbir sorun çözülemez. O bakımdan bundan sonraki süreçlerde eğer dünyada huzur ve barış istiyorsak, Türkiyesiz olmayacağını herkes görmeli. Ve bunu takdir etmeli." şeklinde değerlendirmede bulundu.

"BUNDAN SONRAKİ GELİŞMELERİ BAŞBAKANIMIZ KAMU OYU İLE PAYLAŞACAK"

'IŞİD örgütüne bir operasyon olabilir mi?' sorusuna Şahin, "Onları hep birlikte göreceğiz. Türkiye'nin tavrı ortadadır. Biz bölge sorunlarının, yine bölge halklarının ve devletlerinin kendi inisiyatifleri ile çözülmesinden yanayız. Dış müdahaleler, hep Ortadoğu'da başta Irak'ta şu anda yaşadığımız sorunları doğurmuştur. Bu konuda Türkiye neler yapacak, nasıl bir tavır sergileyecek, tabi ki Başbakanımız bunu kamuoyu ile paylaşacaktır. Benim bu konuda bir şey söylemem mümkün değil." cevabını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.