Şahin, Doğan ve Kartal uçuşta

Şahin, Doğan ve Kartal uçuşta

Tofaş'ın ürettiği, "Kuş Serisi" olarak adlandırılan ve adına kulüpler kurulan "Şahin, Doğan, Kartal" model araçlar ise, yıllar önce üretimleri durdurulmasına rağmen hala en çok satanlar arasında yer alıyor.

Fiyatı ve çok sayıda meraklısı bulunması nedeniyle Şahin, Doğan ve Kartal marka otomobiller en çok satılanlar listesinde bulunuyor. İnternet sitelerinde söz konusu marka otomobiller hakkında yüzlerce satış ilanı yer alıyor. Galericilerin elinde de çok sayıda araç var. Şahin, Doğan ve Kartal marka otomobillerin fiyatları yükselişe geçti. Dövizdeki yükseliş ikinci el araçlara da yansıdı. Araç fiyatlarında yüzde 15-20'yi bulan oranda zam yapıldı. Araba alarak ayağını yerden kesmek isteyenler, bakımsız olan ve modifiye edilmeyen Şahin marka bir otomobili daha önce 4-5 bin liraya alabiliyordu. Bu kategorideki araçları en çok dar gelirliler ve modifiye araç severler tercih ediyordu. Ancak Kuş Serisi araçların fiyatları tırmanışa geçti. Bakımlı ve modifiye edilmiş bir Şahin, Doğan ya da Kartal'ın fiyatı 10 bin lirayı geçiyor. Bazı modeli yüksek olanların fiyatı ise 20 bin lirayı buluyor. Fiyatlardaki ciddi artış araç sahiplerini memnun ederken, araç almayı düşünenleri ise üzdü. Artışın bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

ŞAHİNCİLER ŞEHİR TURU YAPIYOR

Konuyla ilgili bilgi veren Galerici Sezai Korkmaz, Kuşu Serisi'nin büyük ilgi gördüğünü belirtti. Bazı galericilerin sadece bu modellerin alım satımını yaptığını ifade eden Korkmaz, fiyatların ise cep yaktığını belirtti. Korkmaz, "Konya'da çok sayıda Şahin marka araç kullanan var. Bunlara 'Şahinci' diyoruz. Meraklısı çok fazla. Bunlar her hafta sonu biraraya geliyor. Birlikte şehir turu yapıyorlar. Modifiye araçlara da büyük rağbet gösteriyorlar. Fiyatları ise modeline ve bakımlı olmasına göre değişiyor" açıklamasında bulundu.

ASKER UĞURLAMASININ OLMAZSA OLMAZI

İnternette bir forum sitesi, "Şahin ve Doğan marka araç kullananlar hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklinde bir çalışma yaptı. Sitede otomobiller ve sürücüler hakkında şu ifadeler kullanıldı: "Bu araçların beyaz renklileri çok tercih ediliyor. Aile arabası olarak pek kullanılmıyor. Gençlerin büyük bir ilgisi var. Bu araçları kullanan arkadaşlara potansiyel apaçi gözü ile bakılmaktadır. İç Anadolu'da daha çok görülmektedir. Öncelikle, asker uğurlamalarının olmazsa olmazı, demirbaşıdır.

Araçların dikiz aynasında genelde sallanan CD'ler, abartı egzoz, siyah cam ve aracın arkasında yazan edebi sözler vardır. Bazı sürücüler, insanları rahatsız ediyor. Drift yapmaları ve gürültü çıkarmaları tepki topluyor. Edebinde kullananlara kesinlikle lafım yok. Ama egzoz taktırıp motoru patlarmışcasına bağırtarak kulaklarımı sağır edenlere çok çok dua ediyorum. Zevktir, doğandan şahinden hoşlanıyordur, ama kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur. 2 tane ancak görmüşümdür modifiyeli olup adam akıllı süren."

KERİM ATICI merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.