Sahillerimizin kumlarını İsrail’e satıyoruz

Sahillerimizin kumlarını İsrail’e satıyoruz

İsrail gazetelerinden Yedioth Ahronot, İsrail yönetiminin Türkiye'den kum getireceğini yazdı.

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin kum ithalatı yapma kararı aldığını yazdı. Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre İsrail Çevre Koruma Bakanlığı, Aşkelon ve Netanya plajları için Belçika menşeili bir şirket ile anlaştı.

Fakat işin ilginç noktası, gerek Türkiye’nin gerekse de Dünya kamuoyunun tepkilerine rağmen Filistin’e çimento akışını engelleyen Tel Aviv yönetiminin ihalesini kazanan şirketin Türkiye sahillerinden kumları kullanması. İsrail basınının iddiasına göre Tel Aviv yönetimi 1 milyon metreküp Türk kumu satın alacak. Siyah ve gri renk tonlarındaki kumları kullanacak İsrail yönetimi, geçmiş yıllarda da tekneler aracılığıyla bazı sahillere kum dökmüştü. İsrail, erozyonu engellemek için bu tür kumlar kullanıyor.

Projeyi yürüten Yaakov Becher, Jan de Nul isimli şirketin ihaleyi kazandığını söylerken, Türkiye’den getirilecek kumun İsrail’deki kumdan iki kat daha büyük olduğunu ve bu sayede bölgedeki kumu tutmak için daha faydalı olduğunu söyledi. Becher, “Sahillerimizdeki kumu bu bölgeye aktarmak parayı çöpe atmak olur” derken, Türkiye’deki kumların daha sert olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.