Sahil Yolundaki Ölümlü Kazaya Bisikletli Protesto

Sahil Yolundaki Ölümlü Kazaya Bisikletli Protesto

Zeytinburnu sahil yolunda geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen ölümlü bisiklet kazası, Bisikletli Ulaşım Platformu üyelerince protesto edildi. Sahil yolunda toplanan bisikletliler, kazanın meydana geldiği şeridi bir süre trafiğe kapattı....

Zeytinburnu sahil yolunda geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen ölümlü bisiklet kazası, Bisikletli Ulaşım Platformu üyelerince protesto edildi. Sahil yolunda toplanan bisikletliler, kazanın meydana geldiği şeridi bir süre trafiğe kapattı. Grup, açıklamanın ardından bisikletleriyle olay yerinden ayrıldı.

Zeytinburnu sahil yolunda bisikletiyle balıktan dönerken TIR çarpması sonucu hayatını kaybeden Vedat Koymalı'nın (38) ölümü, Bisikletli Ulaşım Platformu üyelerince protesto edildi. Olay yerinde toplanan bisikletliler, kazanın meydana geldiği şeridi trafiğe kapattı.

‘Bisikletli ölümlerini durdurun’, ‘Tam burada bir bisikletli öldürüldü’, ‘Katilim olma’ dövizleri taşıyan eylemciler adına Engin Ertekin açıklama yaptı.

Kazanın olduğu bölgedeki kaldırımın hem yayalar hem de bisikletliler için yeterli olmadığını yetkililere defalarca bildirdiklerini belirten Ertekin, “Bu elim kaza, dar bir kaldırım üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gidiş-geliş bisiklet yolu olarak belirlenen ve hızlı akan trafiğe karşı hiç bir koruması olmayan bölümde gerçekleşmiştir. Böylesi tehlikeli bir bölümü hem yayalar hem araçlar hem de bisikletliler için gerekli güvenlik önlemlerini almadan bisiklet yolu ilan eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ve ilgili tüm birimleri ve yetkilileri şiddetli kınıyor ve lanetliyoruz.” diye konuştu.

Bazı sürücülerin klaksonlarla destek verdiği grup, açıklamanın ardından bisikletleriyle olay yerinden ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum