Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Sağmal inek

Sağmal inek

Geçen yaz Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet Vakfı’nın Rize – Güneysu’da düzenlemiş olduğu bir aylık Arapça Muhâdese Kursu’na katıldım. Derste hoca, akıllı tahtada bir resim gösterdi ve bunu yorumlayın dedi.

Resimde bir inek var, önünde bir kova ot var. Fötr şapkalı, ağzında sigara olan şımarık ecnebi bir adam ineği modern makine ile sağıyor ve sütü cebine dolduruyor.

Her  kursiyer kendi bakış açısına göre yorumladı. Biz de yorumladık. Hoca değerlendirdi ve hatalarımızı düzelterek notlarımızı bize iade etti.

 Benim yorumum Arapça olarak ayda bir yayınlanan ümmetin sesi Merhaba Gazetesi geçen sayıda Arapça olarak yayınlandı.

Arapça bilmeyen okuyucularımın da bu yorumdan istifade etmesi için bir de köşemde yayınlanmasını arzu ettim. İnşallah faydalı olur.  

Bu resim Garbın kimliğini, dünyaya bakışını, özelde İslâm âlemini algılamasını, Arapların ve İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu, Ortadoğu’da kirli savaşın halen devam etmesinin sebebini, Irak ve Suriye’ye akbabaların ve leş kargalarının üşüşmesinin,  oradaki gurupları birbiriyle savaştırarak maddi ve manevi kaynaklarını sömürmesinin sebebini özet olarak anlatmaktadır.

Ayrıca Bu sûret, Türkiye’yi bu kanlı savaşın içine çekip Irak ve Suriye’nin durumuna düşürerek Türkiye’yi de aynı şekilde sömürmek istemelerini özetlemektedir.

 Biz bu resmi şu başlık altında şu şekilde yorumladık:

Sağmal inek

Osmanlı Devleti parçalandı ve kurulan devletler, aralarında hiçbir irtibat ve bağ olmayan, birbirinden kopuk devletler şeklinde oluştu. Bu (sözde) İslami devletler, kavmiyetçi laik, garbı taklit eden ve ona boyun eğen devlettirler. .

Neticede aralarında derin fesatlıklar oluşan ve birbirinin varlığını hazmedemeyen bu Müslüman devletler, garbın sağmal ineği haline gelmiştir.

İslam ümmetine düşen görev, tevhidi (birliği) sağlamak ve Allah’ın hükmüyle hükmetmeleri gerekir. Bu da ancak cehd ve gayretle salih amelle mümkündür

Bu konuda Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur: “Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah'ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder.” (Muhammed:7)

 Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR