Sağlıkta şiddet sona ermelidir

Sağlıkta şiddet sona ermelidir

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, “Sağlık görevlilerine yönelik şiddet olayları artık son bulmalıdır. Şiddete karışanlar kolluk görevlilerince yakalanarak Cumhuriyet başsavcılığına sevk edilecekler” dedi

Sağlık/Sen Konya Şubesi 2018 yılı İl divan kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Bera Otel’de düzenlenen toplantıya Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çok sayıda delege ve temsilci katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, amaçlarının nitelikli üyelere sahip olmak olduğunu vurgulayarak, “An itibariyle Türkiye genelinde Sağlık-Sen’in üye sayısı 260 bini geçmiş durumdadır. Konya şubemizde ise bu sayı üniversite şubemiz hariç 9 bin 250’dir. Bu sayının 700 civarı artırılması ile Türkiye genelinde bir numaralı şube olmamız iyice perçinlenecektir. Bunun için size değerli temsilcilerimizin özverili bir şekilde çalışacağından şüphem yoktur. İnşallah en kısa zamanda 10 bin rakamına hep birlikte ulaşacağız” dedi. Sağlık-Sen olarak, adalet, ehliyet ve liyakat temelinde bir değişimin paydaşı olmaya devam edeceklerinin de altını çizen Başkan Uysal, “Sağlık-Sen’in gerek çalışanların, gerek ülkenin geleceğine bakışı hep çözüm odaklı olmuştur. Yeni dönemi de bu ruhla karşılıyoruz. Yeni yönetim sisteminde, emeğin değer gördüğü erdemli bir yönetim anlayışı bekliyoruz. Bürokratik tutuculuktan sağlık sisteminin kurtulmasını istiyoruz. Biz üreten Türkiye’ye inanan bir sendikayız” dedi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının eşi bulunmaz bir emekle 7 gün 24 saat ülke insanına hizmet ettiğini vurgulayan Uysal, “Sağlık-Sen olarak inanıyoruz ki Türkiye’yi geleceğe ancak bu fedakâr ruh taşıyabilir. Bu yüzden bu kutsal emeğin sahiplerinin her açıdan güçlendirilmesi için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ŞİDDET OLAYLARI SON BULMALI

Özellikle meclis alt komisyonundan geçen yasa ile birlikte başta sağlık alanında yaşanan şiddet olayları olmak üzere olumlu adımların atıldığına da dikkati çeken Uysal, “Sağlık Kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sebebiyle kasten işlenen suçlardan şüpheli olanlar, kolluk görevlilerince yakalanarak Cumhuriyet başsavcılığına sevk edilecekler. Bu suçların soruşturmasında, kolluk tarafından müşteki, mağdur veya tanık olan sağlık personelinin ifadeleri ise işyerlerinde alınacaktır” diyerek atılan adımın olumlu olduğunu fakat sağlıkta şiddetin önlenmesi için daha kalıcı ve caydırıcı önlemler alınmasının gerektiğini de ifade etti.  Sağlık-Sen’in kazanımlarından da konuşmasında ayrıntıları ile bahseden Uysal, yıpranma payı, lisans tamamlama hakkı, aile sağlığı merkezi çalışanlarına yönelik düzenlemeler ve benzeri pek çok konuda adımlar atmaya devam edeceklerini de söyledi. Memur-Sen ve Sağlık-Sen sadece üyelerinin özlük haklarını koruyan bir sendikacılık anlayışını hiçbir zaman benimsemediğini de sözlerine ekleyen Uysal, “Bizler yetim projemiz ile, su kuyusu projelerimiz ve Halep’e gönderdiğimiz yardım tırları ile nasıl bir sendikacılık yaptığımızı dosta düşmana her zaman gösterdik. Bu dönemde de sizlerden sosyal projelerimize destek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.