Sağlıkta hizmet kalitesi artacak

Sağlıkta hizmet kalitesi artacak

KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç, “Hedefimiz hasta kuyruklarının oluşmadığı bir hastanedir. Halkımızı bilinçlendirmek için tanıtım hazırlıklarımız devam ediyor” dedi.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği, "2017 Yılı Hedefleri ve Projeleri" toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç, KHB Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Mustafa Parlayıcı, KHB İdari Hizmetler Başkanı Dr. Ahmet Ergin, KHB Mali Hizmetler Başkanı Gökhan Arıcan ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

HASTALARI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç, KHB Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, 2016 yılında 23 hastanede yaklaşık 8,5 milyon hastaya ayakta tedavi hizmeti verdiklerini söyledi.

Koç, Konya'da 938 uzman doktor, 195 pratisyen doktor, 258 diş hekimi ve 5 bin 488 yardımcı sağlık personeliyle hizmet verdiklerini belirtti. Halkı bilinçlendirmek amacıyla 2017 yılında "Alo 182", web ve mobil tanıtım hazırlıklarının devam ettiğini aktaran Koç, “Hedefimiz hasta kuyruklarının oluşmadığı bir hastanedir. Halkımızı bilinçlendirmek için tanıtım hazırlıklarımız son hızla devam ediyor” dedi.

HASTA MAHREMİYETİNDE HASSAS OLACAĞIZ

Koç, gereksiz antibiyotik kullanımının azaltılmasına yönelik çalışma yaptıklarının altını çizerek, aile hekimleri, uzman hekimler ve hastanelerle ameliyat öncesi antibiyotik kullanım standartlarını, bilimsel olarak araştıracaklarını söyledi. Hasta mahremiyetinde daha hassas olacaklarını ifade eden Koç, "İdari personelimizin verimli ve başarılı olabilmesi için eğitim çalışmaları başlatacağız. Bilimsel proje ve çalışmalara destekleri artıracağız" diye konuştu. Koç, yüzde 73 olan hasta memnuniyetini artıracaklarını belirterek, "Hastanelerimizin yetkin olduğu branşlarda, yurt dışından gelecek hastalara hizmet vereceğiz. Sağlık turizminde önde gelen isimlerden olmaya gayret göstereceğiz."dedi. Konya'daki şehir hastanesinin de temelinin atıldığını belirten Koç, "Cumhurbaşkanı'nın önerisiyle 838 olan yatak sayısını bin 250'ye çıkardık. Resmi onayı ise geçen hafta geldi. 28 aylık ihale süreci sonunda hastaneyi bize teslim edecekler. Konya, şehir hastanesiyle altın dönemini yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

MESUT TURAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.