Sağlıkta açığı kapatacak

Sağlıkta açığı kapatacak

Konya’da sağlık hizmetlerinde çözüm olarak gösterilen Numune Hastanesi ve Şehir Hastanesi’nde süreç işliyor. Numune Hastanesi inşaatı hızla sürerken Şehir Hastanesi inşaatının ise kısa süre sonra başlaması bekleniyor

Konya’nın iki önemli sağlık projelerinden olan Konya Numune Hastanesi ve Şehir Hastanesi'nde süreç işlemeye devam ediyor. Numune Hastanesi bina inşaatı yaşanan sorunların ardından büyük bir hızla devam ederken tarım arazisine yapılması nedeniyle tartışmalara neden olan ve davalık olan Şehir Hastanesi ise mahkemenin bakanlık lehine karar vermesi sonrası yüklenici firmaya devredilmişti. Konya’nın sağlık sorunları devam ediyor. Açılan özel hastanelere rağmen devlet hastanelerinde koridorlar sıra bekleyen hasta vatandaşlardan geçilmiyor. Uzun yıllar görmezden gelinen sağlıkta yaşanan problemler yapımına başlanan Numune Hastanesi ve Bahri Dağdaş Araştırma Enstitüsü arazisine yapılacak olan Şehir Hastanesi ile bir nebze azaltılmaya çalışılacak. Daha önce de Karatay ilçesindeki hastane eksikliği gündemde tartışma yaratmıştı. Karatay ilçesinde oturan vatandaşlar sağlık hizmetlerini alabilmek için diğer ilçelere gitmek zorunda kalıyor. Yetkililer ise Karatay’daki hastane eksikliğini kabul etmekle beraber Şehir Hastanesi’nin bu sorunu ortadan kaldıracağı şeklinde görüş beyan ediyor. 

ŞEHİR’DE ÇALIŞMA BAŞLIYOR

Geçtiğimiz günlerde Konya Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde konuşan sağlık yatırımlarından sorumlu Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu yapılacak yatırımlarla Konya’nın bir sağlık üssü haline geleceğini ifade etmişti. Baloğlu, açıklamasında Şehir Hastanesi ile ilgili olarak gerekli tüm adımların atıldığını belirterek, “Hastane ile ilgili ilişkin süreç tamamen bitti. Konya bir sağlık üssü haline gelecek. Hastanenin yatak kapasitesi bin kişi olarak düzenlendi. Gerekli tüm adımlar atıldı. Yer teslimi de gerçekleştirildi. En kısa sürede çalışmalara başlandığını hep birlikte göreceğiz. Konya il merkezi ve ilçelerin tamamında fiziki sağlık yatırımları tamamlandı. Bu konuda bir eksiğimiz yok. Konya Numune Hastanesi'nin binası da büyük bir hızla yükseliyor " şeklinde konuştu. Sağlıktaki problemlerden de bahseden baloğlu, şöyle konuştu: “Aslında sağlık sektörünün en önemli sıkıntısı alanında uzman hekimlerin sayılarının az olması. Bu sorun nedeniyle belki il merkezinde değil ama ilçelerde pratisyen hekim açığı ile ilgili şikayetler sizlere ulaşabilir. Bu sorunun çözümü için de bundan 5-6 yıl önce gerekli tedbirler alınmıştı. Tıp fakültelerinden her yıl ortalama 5 bin pratisyen hekim mezun oluyor. Yeni açılan fakültelerden alınacak mezunlarla birlikte pratisyen hekim sayısı 10 binin üzerinde olacak. Pratisyen hekim açığı da bu şekilde giderilmiş olacak" ifadelerini kullandı.

KAPASİTE ARTIRIMI YAPILABİLİR

Şehir Hastanesi ile ilgili sorularımızı yanıtlayan İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hasan Küçükkendirci Şehir Hastanesi’nde sürecin sorunsuz işlediğini belirterek, “Yatak kapasitesi 850’den bine çıkarılmıştı. İhale sonrası yer teslimi yapıldı. Arazi çok büyük. 600 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek hastanenin kapasitesi şu an için bin yataklı olsa da ileriki dönemlerde bu kapasitenin artırılması yönünde çalışmalar yapılabilir. Şu an için süreç sorunsuz işliyor” şeklinde konuştu. 

HALİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.