Sağlıklı yaşam için yürüdüler

Sağlıklı yaşam için yürüdüler

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi “Sağlıklı Yaşam İçin Spor” sloganı kapsamında sağlıklı yaşam için adım attı.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi “Sağlıklı Yaşam İçin Spor” sloganı çerçevesinde doğa yürüyüşü düzenledi.
Geliştirdiği projelerle Karatay’da önemli işlere imza atan Karatay Gençlik Meclisi gerçekleştirdiği doğa yürüyüşü ile sağlıklı bir yaşam için sporun insan hayatındaki önemine dikkat çekti. Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclis Üyelerinin de destek verdiği yürüyüş yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yürüyüşün yanı sıra sosyalleşme imkânı da bulan Karataylı gençler, gerçekleştirdikleri etkinlikle çağımızda giderek artan hareketsizlik ve obezite sorununa ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçladı. Gelecek için sağlıklı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Gençlik Meclisi, düzenlediği her etkinlikle gençlerin ilgisini çekmeyi ve onlara katkıda bulunmayı sürdürüyor.

SAĞLIKLI YAŞAMIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ


Gençlik Meclisi olarak sağlıklı yaşamın öneminin bilincinde olduklarını dile getiren Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Aydemir; “Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak, gençlerimize yönelik sosyal ve kültürel aktivitelere aralıksız devam ediyoruz. Geleceğin inşa edicileri olan gençlerin bu anlamda doğayla daha fazla iç içe olması amacıyla “Sağlıklı Yaşam İçin Spor” sloganıyla bir etkinlik düzenledik. Amacımız sağlıklı nesiller için sağlıklı yaşamı teşvik etmektir. Arkadaşlarımız arasındaki var olan birlik ve beraberliği ve kaynaşmayı daha da artırmak için bu ve bunun gibi çalışmalarımızı önümüzdeki gün ve haftalarda da devam ettireceğiz. Yürüyüşümüze katılan tüm arkadaşlarıma ve bizlere çalışmalarımızda destek veren Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Aydemir gençleri doğayla buluştururken seminer ve söyleşi gibi etkinliklerin de düzenli bir biçimde devam edeceğini belirtti.Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise; gençlerin stres atarak derslerine daha iyi konsantre olabilmeleri, aralarındaki dostluğun daha da pekişmesi ve sporun günlük yaşamdaki önemine dikkat çekmek için düzenlenen doğa yürüyüşünün büyük bir katılımla gerçekleştiğini belirtti. Başkan Mehmet Hançerli; “Düzenlediğimiz spor, sinema, tiyatro, gezi gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerle gençlerimizin sosyal hayatlarına katkıda bulunuyoruz. Özellikle sınavların yaklaşmasıyla sınav stresinin arttığı bir dönemde doğa ve sportif faaliyetlerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz.  Bu anlamda Gençlik Meclisimizin gençlerimize yönelik yaptığı faaliyetler devam edecek” dedi.

“KARATAY’DA GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisinin çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğine vurgu yapan Başkan Mehmet Hançerli; “Gelecek hesabı olan ülkeler gençliği iyi yetiştirirler. Gençliğin iyi yetişmesi demek, her bakımdan güçlü olması demektir. Bunun yolu iyi bir eğitimden geçer. Biz de bu mantıkla hareket ederek; gençliğimizin her daim yanındayız” dedi. Başkan Hançerli; modern bir eğitim kompleksiyle gençlere yönelik her imkanı sağlamak için çalıştıklarını söyleyerek; Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi'nde gençlerin en iyi şartlarda eğitim alabilmeleri ve vakitlerini faydalı bir şekilde değerlendirebilmeleri için derslikler, müzik atölyesi, bilgisayar laboratuarı, kafeteryası, kütüphanesi, internet-bilişim köşesi, fitness-aerobik salonu, etüt salonu gibi etkinlik alanlarının bulunduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.