Sağlıklı yaşam için ‘Her gün 10 bin adım’

Sağlıklı yaşam için ‘Her gün 10 bin adım’

Konya'da, Sağlık Bakanlığı'nın "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında "Her gün 10 bin adım" temalı sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığınca sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" ve 3-4 Ekim Dünya yürüyüş günü kapsamında Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile birlikte Selçuklu Belediyesi Dumlupınar Spor Kompleksinde "Her gün 10 bin adım" temalı yürüyüş etkinliği düzenlendi. Yürüyüş etkinliğine, Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, sağlık idarecileri, sağlık çalışanları ve öğrencilerle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

"Gideceğiniz yere araçlarla değil yürüyerek gidin"

Etkinlik sonrasında konuşan Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, yürüyüş etkinliğinin amacının fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek olduğunu belirterek, "Gün içerisinde daha fazla hareket etmemizi sağlayan yapacağımız küçük değişikliklerin, sağlığımıza katkısı tahminimizden çok büyük olacaktır. Vatandaşlarımızı, gidecekleri yerlere araçlarla değil mümkünse yürüyerek gitmeye, bisiklet kullanmaya, toplu taşıma araçlarını kullanırken inilecek duraktan, bir durak önce inmeye ve merdivenleri asansör kullanmadan çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz ise, fiziksel aktivitenin önemini başta öğrenciler olmak üzere yediden yetmişe herkese hatırlatarak, diyabet, hipertansiyon, kardiyovasküler hastalıklar, kas ve eklem hastalıkları gibi birçok kronik rahatsızlıkların fiziksel aktivite yaparak önlenebileceği veya en aza indirilebileceğini söyledi. Sağlıklı bir toplum oluşturmak hedefi ile Sağlık Bakanlığının 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında "Her gün 10 bin adım" temalı etkinliğimizi gerçekleştirmiş olduk. Bu kapsamda vermiş oldukları destekten dolayı İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz da, "Sağlık Bakanlığının "Her Gün 10 bin adım" temalı yürüyüş kampanyasını desteklemek amacıyla hastanelerimizde, sağlık çalışanlarımız ile birlikte, hastalarımıza fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenme konularında eğitimler vereceğiz. Afiş ve broşürlerle de halkımızı bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.