Sağlıklı nesiller yetiştirilecek

Sağlıklı nesiller yetiştirilecek

Meram Belediyesi, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği arasında “Geleceğe Koşan Sağlıklı Nesiller” Projesi’nin protokolü imzalandı

“Geleceğe Koşan Sağlıklı Nesiller” projesinin protokolü Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen programda imzalandı. Programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Meram Koordinatörü Mustafa Torun, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Ali Eryılmaz, Atiker Konyaspor taraftar grubu liderleri, sağlıkçılar, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Proje ile; okul çağından başlanılarak tüm yaş gruplarını kapsayacak şekilde, yaşam tarzı değişiklikleri ile egzersiz kültürü üzerinde durularak, sağlıklı yaşam, sağlıklı yaşlanma ve sağlıklı düşünme bilinci oluşturulması hedefleniyor.

“HAREKETSİZ YAŞAM HASTALIKLARI TETİKLİYOR”

Projeyle ilgili sunum yapan Dr. Engin Dinç, “Hastalıkların temel sebeplerinin birincisi aşırı kilolar, ikincisi ise hareketsiz yaşam tarzıdır. Çocuklarımız, sabah gün boyu okulda ve akşamda evde oturdukları için bunun psikolojik etkileri oluyor. Hareket etmedikleri için toplumla kaynaşamıyorlar. Ama spor yapanlar paylaşmayı, sabretme duygusunu ve saygı duyma ile birlikte gerçekten bir ruh terbiyesi de kazanıyor” dedi.

“HASTALIK BAŞLAMADAN MÜDAHALE EDİLMELİ”

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç da “Sağlıklı gençler ve sağlıklı nesil yetiştirme açısından bu işlerle uğraşma potansiyeli de gelişmişliğin bir göstergesidir. Sadece hastalığı tedavi etme değil hastalıklardan korunma da bizlerin en büyük görevi olmalı. Yılanın başını büyümeden ezmeli ve hastalığı ortaya çıkaran sebepleri ortadan kaldırmalıyız. Sağlıkta çok önemli reformlar yapıldı. İnşallah sağlıklı, mutlu nesillerle 21. Yüzyıl’da gelişmiş ülkelerle yarışır bir ülke oluşturmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.   Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban ise, şöyle konuştu: “Sevgili gençler sizler hayatın başındasınız. Bedenen, zihnen ne kadar sağlıklı olursanız, ne kadar iyi yetişirseniz bu ülkenin geleceği de o kadar sıhhatli olur. Bizim bu coğrafyada var olabilmemiz için sadece bilgi olarak güçlü olmamız yetmiyor; bedenen de güçlü olmamız lazım.”

GENÇLİK ‘HAZİNE’ DEMEK

Gençlerin hazine olduğuna vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, “Bunu 15 Temmuz sürecinden sonra çok daha net  gördük. Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Onların zihinlerine, akıllarına, geleceğine sahip çıkmamız lazım. Bunun için de onların zihnen, bedenen, ruhen sağlıklı nesiller olabilmesi için aldıkları eğitim, gittikleri yerlere dikkat etmemiz gerekiyor. Bizlere de yerel yönetimler olarak büyük görevler düşüyor. Sağlıklı bir kentsel yapının oluşması için altyapı, yol, park ve spor alanları yapmak kadar diğer taraftan da bunun ruhunu oluşturmak gerekiyor. Bunun yolu da bu tarz projeleri desteklemekten geçiyor. Çünkü bu projede hem eğitim var hem sağlık var hem de ahlâklı bir neslin gelişimi var. Bu projede emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra “Geleceğe Koşan Sağlıklı Nesiller” Projesi’nin protokolü imzalandı.

Proje kapsamında öğrencilere yönelik etüt ve kurslarla eğitim kalitesinin artırılması amaçlanırken, spor ile birlikte eğlenme ve dinlenme aktivitelerini de içinde barındıran bir öğrenme metodu uygulanacak. Çocukların zamanlarını okulda geçirmesi onları şiddetten, uyuşturucudan koruyacak ve rehberlik hizmetlerinin daha iyi verilmesini sağlayacak.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.