Sağlık-Sen yetim çocuklara sahip çıktı

Sağlık-Sen yetim çocuklara sahip çıktı

Sağlık-Sen Konya Şubesi, İHH ile başlattıkları kampanya ile 120 yetim çocuğa kol kanat geriyor.

Sağlık-Sen Yönetim Kurulu ve üyeleri İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) bağışladıkları yardımlar yoluyla, her ay 120 yetim çocuğun masraflarını üstleniyor. Konu hakkında İHH Konya Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, sendikacılık anlayışını dava bilinci ile yapmaya özen gösterdiklerini vurgulayarak, “Sendikacılığı dava bilinci ile yaparsak, buradan gelecek keder de hoş olur sevinç de hoş olur; dava uğruna çekilen dertlerin başımızın üzerinde yeri vardır; bu desturla hareket ederek ilk etapta 120 yetim çocuğumuzun masraflarını üyelerimizin de desteği ile karşılamaya başladık; inşallah ilerleyen süreçte bu sayıyı artırma gayretinde olacağız” dedi.

İHH'ya destek olmanın öneminin altını çizen Uysal, "İHH'nın daha fazla desteklenmesi, mahrum ve mazlum kitlelerin daha fazla imkana kavuşmasına vesile olur. Bu nedenle, bugünden itibaren herkesi İHH'ya madden ve manen destek olmaya ve ülkemizi dünya üzerinde liyakatle temsil eden bu tür yapılarla ortak projeler geliştirmeye davet ediyorum."

Daha sonra söz alan İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal da İHH’nın dünyadaki 400 milyon yetinden bir kısmının yetiminin bakımını üstlendiğini belirterek, “Toplamda 80 bin civarında yetimin bakımını gerçekleştiriyoruz. Bu yetimlerin 4 bin tanesi Konyalı hayırseverler tarafından bakılıyor. 31 tane yetimhanemiz var. Yapımı süren yetimhanelerimiz var. Konya İHH olarak Moro’da bir yetimhanenin yapımını üstlendik” dedi. Yetimlik konusunun önemine işaret eden Uysal, “Yetimlerle ilgilenmek hem dünyada hem ahrette bizleri mahmur eder. Sahip çıkılmayan bir kişinin ileride ne olacağını bilemeyiz. Kötü yollara kayabilir. Yetimlerin ellerinden tutmalıyız. Karşımıza huzursuz bir tablo çıkmaması için gariplerin elinden tutmamız lazım” şeklinde konuştu. Toplantının ardından bir Sağlık-Sen üyesi 121. yetime sahip çıkıldığına dair imzayı attı.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.