Sağlık Ocağı'na polisli tahliye

Sağlık Ocağı'na polisli tahliye

Karatay Belediyesi Zabıta ekipleri Şems-i Tebrizi Mahallesi'nde bulunan 27 Nolu Zemburi Aile Sağlığı Merkezi'nin 7 yıldır kullanılan üst katını boşaltmak istedi. Sağlık Ocağı personeli direnince devreye polisler girdi.

Şems-i Tebrizi Mahallesi'nde bulunan 27 Nolu Zemburi Aile Sağlığı Merkezi'nin 7 yıldır kullanılan üst katı halk eğitim merkezi yapılacağı gerekçesiyle zorla boşaltılmak istendi. Karatay Belediyesi zabıta ekipleri Sağlık Ocağına belgesiz bir şekilde sağlık ocağına gelerek, üst katın boşaltılmasını istedi. Sağlık Ocağı doktoru, sözleşmenin bitmediği gerekçesiyle direnince devreye polis girdi. Karatay Belediyesi Zabıta ekipleri Sağlık Bakanlığı'na bağlı çalışan Zemburi Aile Sağlığı Merkezi'ne gelerek 2 katlı merkezin üst katını boşaltacaklarını bildirdi.

BOŞALTMA İLE İLGİLİ YAZI YOK

Merkez'in sorumlu Doktoru Fatmana Elmaskaya, zabıta ekiplerinden boşaltma ile ilgili resmi yazı istedi. Resmi yazı talebine olumsuz cevap alan Elmaskaya, sözleşmenin kendilerinden habersiz bitirilemeyeceğini belirterek, boşaltma girişimine direndi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ile sağlık merkezi personeli arasında tartışma çıktı. Zabıta ekipleri 15 gün önce uyarı yazısı gönderildiğini belirterek, kendilerine boşaltın talimatı geldiğini ifade etti. Elmaskaya ise gelen yazıda boşaltma ile ilgili bir uyarı olduğunu fakat hem süre belirtilmediği hem de hukuksuz buldukları için belediyeye cevap yazısı yazdıklarını ifade etti. Elmaskaya, ellerinde kira sözleşmesi bulunduğunu, sözleşmeye göre merkez doktorunun onayı olmadan sözleşmenin sona erdirilemeyeceğini ifade etti.

HASTALAR MAĞDUR OLDU

Tartışmalar sürerken sağlık merkezi koridorlarında bekleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Kucağında çocukla bekleyen bir vatandaş, "Burası sağlık ocağı. Sıra bekliyoruz ama bir yandan sağlık ocağının bir kısmı kapatılmak için uğraşılıyor. Ne bu çektiğimiz?" diye tepki gösterdi. Sağlık Merkezi personeli daha fazla direnemeyince üst katta bulunan medikal malzemeler, alt katta bulunan odalara taşındı. Malzemeler odaları doldurduğu için Sağlık Merkezi kullanılamaz hale geldi. Sağlık Merkezinin bölgedeki yaşlı vatandaşlar için olmazsa olmaz olduğunu belirten bir vatandaş da şöyle konuştu: "Belediye üst kata halk eğitim merkezi yapacakmış. Bir sonraki aşama bu sağlık merkezini kapatacaklar. Bölge halkı 3 kilometre öteye yeni yapılan bir sağlık ocağına gönderilmek isteniyor. Bu kadar yaşlı vatandaş oraya gidemez."

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

20141125_143310.jpg

img_7909.jpg

img_7914.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.