Sağlık Çalışanlarına Kimyasal Eğitimi

Sağlık Çalışanlarına Kimyasal Eğitimi

Yurtiçinde veya dışında meydana gelip ülkeyi etkileyebilecek kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehdit ve tehlikelere karşı halkın sağlığının ve çevrenin korunması amacıyla eğitim düzenlendi. Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel...

Yurtiçinde veya dışında meydana gelip ülkeyi etkileyebilecek kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehdit ve tehlikelere karşı halkın sağlığının ve çevrenin korunması amacıyla eğitim düzenlendi.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde çalışan ilgili personellerin bilgi düzeylerinin arttırılması amacıyla Kimyasal Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) eğitimi verildi. Bursa başta olmak üzere Çanakkale, Balıkesir, Yalova’dan gelen yaklaşık 40 sağlık çalışanının katıldığı eğitimler iki gün sürdü.

İlk günü KBRN Bölge Merkez Hastanesi olan Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde teorik olarak gerçekleşirken, ikinci Bursa AFAD Koordinasyon Merkezinde uygulamalı olarak gösterildi. Bursa AFAD Koordinasyon Merkezinde yapılan KBRN saldırı anında nasıl müdahale edileceği, senaryo gereği bir kaza sonucu oluşan kirlenmeyle ilgili tehdide müdahale, dekontaminasyon, ilk yardım ve tahliye uygulamaları anlatıldı.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, Bursa’nın birinci derece deprem bölgesinde olması nedeniyle risk altında olduğunu, olası bir depremde özellikle sanayi bölgelerinde bulunan fabrikalar nedeniyle kimyasal ve endüstriyel sızıntı ve patlamalar yaşanabileceğini, kurumların ve personelin duruma hazırlıklı olmasının önemli olduğunu belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.