Sağlık ağızda başlar

Sağlık ağızda başlar

'Ağız ve Diş Sağlığı Haftası' nedeniyle Konya Diş Hekimleri Odası tarafından Meram Ticaret Borsası Ortaokulu'nda 170 öğrenciye ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Nejdet Güz, “Sağlık ağızda başlar. Ağız sağlıklı olunca vücudumuzda sağlıklı olur” dedi

Öğrencilerin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilenmesi için Konya Diş Hekimleri Odası tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda, öğrencilere sağlıklı dişlere nasıl sahip olunur ve dişler nasıl fırçalanır konularında bilgi verildi. Sunumda öğrencilere sağlıklı bir ağız ve diş için gerekli olan bazı şeylerin gerekliliğini vurgulayan Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Nejdet Güz, “Sağlık ağızda başlar. Ağız sağlıklı olunca vücudumuzda sağlıklı olur. Günde en az 2 kez hersek dişlerini fırçalamalıdır. Her yemekten sonra dişlerimizi mutlaka fırçalamalıyız. Fırçalamayı da usulüne göre yapmaya dikkat etmeliyiz. Yoksa diş etlerimizde, dişlerimizde büyük zarar görebilir. Diş fırçası özel bir araçtır. Özel olduğu için diş fırçası ortak kullanılmamalıdır. Soğuk sıcak yiyecekleri tüketirken dikkatli olunmalıdır. Soğuk yiyecek ve içeceklerden sonra sıcak ürünler hemen tercih edilmemelidir. Dişlerimiz sağlıklı olsa bile, 6 ayda bir mutlaka bir hekim kontrolünden geçmeliyiz” dedi.

SERBEST ÇALIŞAN HEKİMLER SIKINTILI

Ağız ve diş sağlığı sunumundan sonra serbest çalışanlar olarak bazı sıkıntıları olduğunu söyleyen Güz, “Serbest çalışanlar olarak birtakım sıkıntılarımız var. Sağlık Bakanlığı ağız ve diş sağlığı sunan kuruluşlar hakkında yönetmelik değişikliğine gitmek üzere mevcut çıkması beklenen yönetmelik serbest çalışan polikliniklerin çalışma şartlarını olabildiğince zorlaştırıyor. Şu an ülkede 25 bin diş hekimi var. Bunların 10 bin tanesi kamu kuruluşlarında çalışırken 15 bin tanesi serbest çalışıyor. Bizimde amacımız vatandaşımıza hizmet etmek değil mi? Mevcut yönetmelik çalışma şartlarını kolaylaştıracağı yerde, daha zorlayıcı ve kısıtlayıcı hükümler içermektedir. Bu durum hem bizleri hem de vatandaşlarımızı zora sokuyor. Modern diş hekimliğinin 106. yıl dönümünde, serbest çalışan diş hekimleri olarak Sağlık Bakanlığı'nın çalışma şartlarımızı kolaylaştırıcı yönetmelik planını uygulamasını istiyoruz” diye konuştu. Programın sonunda öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak, diş fırçası ve macunu hediye edildi.

EMRE ÖZGÜL merhabahber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.