Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Sağlığımızla oynamalarına izin vermeyin!

Sağlığımızla oynamalarına izin vermeyin!

İnsan sağlığı sizce önemli mi? Önemliyse ne kadar önemli? Bence bunun derecesi ölçülemez.

Sağlık her şeydir. Toplum sağlıklı olmazsa her alanda kaybeder.

****
Çoğunuz bu konuda hemfikirsinizdir. Gıda tüketirken sağlıklı olmasına dikkat edersiniz. Alışveriş yaparken ürünlerin içinde ne var ne yok diye bakarsınız.

****
Katkı maddeli ürünlerden bile uzak durmaya gayret ediyor insanlar. Tabi ambalaj içerisinde giren ürünlerde bu pek mümkün değil. Sadece katkı oranı değişiyor.

****
Gelelim ülkenin gündemine oturan gıda teröristlerine. İnsanları öyle bir zehirlemişlerki listeyi okurken şok olduk.

****

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 yılına ait tağşiş listesi kamuoyu ile paylaşıldı. Bizde sizlere listenin tamamını sitemizden sunduk.

****
Gazlı içecekten, bala, çaydan zeytin yağına, çikolatadan ete kadar taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 ürün belirlendi.

****
Listede en çok dikkatimi çeken firmalar et ürünlerinde hile yapanlar oldu. Konya'da da yıllardır hile yapıp insanlarıın sağlığıyla oynayan birkaç firma var.

****
Bu firmalar ürettikleri et ürünlerinin içerisine sakadat, baş eti ve kanatlı eti katıyorlar.

****
Her yıl ceza yediği halde aynı şekilde üretime devam ediyor. Ama artık “cezayı ödeyip milleti zehirlemeye devam ederiz” anlayışına son vermenin zamanı geldi.

****
Bazı lokantaların dana eti diye domuz eti satmasına ne demeli.. Dana sucuk diye at, eşek ve domuz etini yedirmişler millete..

****
Cezaların caydırıcı olmamasının sonucu bu 386 ürünlük liste. O kadar basit cezalar yazıyorlarki bu firmalar milletin aklıyla dalga geçercesine aynı üretime devam ediyor.

****
İnsanların sağlığıyla oynamanın bedeli çok ağır olmalı. Gerekirse tesislere el konulmalı ve firma sahiplerine hapis cezası verilmeli.

****

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın cezaların ağırlaştırılması konusunda bir çalışma yaptığını öğrenince sevindim. Ama parasal cezanın yanında ekstraların getirilmeside gerekiyor.

****
Millet olarakta kabahatimiz büyük. Ürün alırken çok dikkatli olmalıyız. Dışarıda yemek yerken mümkün mertebe bildiğimiz ve güvendiğimiz yerleri tercih etmemizde fayda var.

****
Sağlık hepimiz için öncelik olmalı. Bu gıda teröristleriyle mücadele etmek her vatandaşın görevi.

Geleceğimizle oynamalarına asla izin vermemeliyiz.


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR