Sağanak yağış olumsuz etkiledi

Sağanak yağış olumsuz etkiledi

Karaman’da şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkilerken, Sarıveliler ilçesinde sağanak yağış nedeniyle dereler taşarak ekili alanlar zarar gördü.

 Karaman'da hızı saatte 50 kilometreye bulan rüzgar nedeniyle Hamidiye Mahallesi 357. Sokak’ta bulunan 4 katlı bir apartmanın çatısının bir bölümü yerinden söküldü. Çatının söküldüğünü gören vatandaşlar durumu polis ve itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye, yaptığı incelemede sökülen çatının itfaiye merdiveni ile aşağıya indirilemeyeceğini söyleyerek apartman sakinlerine vinç çağrılmasını istedi. Polis ise herhangi bir tehlikeye karşı sokakta tedbir aldı.

SARIVELİLER İLÇESİNDE SEL MADDİ HASARA NEDEN OLDU

Torosların zirvesinde bulunan Sarıveliler ilçesinde dün geceden buyana devam eden sağanak yağmur hayatı olumsuz yönde etkilerken, ekili alanlarda maddi hasara neden oldu. Sağanak yağış nedeniyle Teker Deresi taşarken, Karakaya ve Yeşilyurt mahallelerinde bazı evler ile hayvan ağılları ve ekili araziler sular altında kaldı. Sele dayanamayan Yeşildere köprüsü ise kullanılamaz hale gelerek yıkıldı. Dün geceden buyana selle mücadele ettiklerini söyleyen Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, "Belediye olarak var gücümüzle selle mücadele ediyoruz. Sel nedeniyle iki mahallemiz sular altında kaldı. Şu anda belediye ekiplerimiz selin yaşandığı bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Sel bu iki mahallemizde altyapı başta olmak üzere ekili alanlara büyük zarar verdi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.