Safranbolu Evi Şeklinde Otobüs Durağı

Safranbolu Evi Şeklinde Otobüs Durağı

Karabük'ün tarihi ilçesi Safranbolu'da adı ilçeyle özdeşleşen ve ünü dünyaya yayılan Safranbolu evleri, otobüs duraklarında yaşatılacak. Belediye çalışanları tarafından dizayn edilip uygulanan duraklar, tarihi doku ile uyum içinde bir...

Karabük'ün tarihi ilçesi Safranbolu'da adı ilçeyle özdeşleşen ve ünü dünyaya yayılan Safranbolu evleri, otobüs duraklarında yaşatılacak. Belediye çalışanları tarafından dizayn edilip uygulanan duraklar, tarihi doku ile uyum içinde bir görüntü sergiliyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dünya Miras Listesi'nde olan şehirde yaşamı daha korunaklı hale getirmek için kent mobilyalarını bu şehrin dokusuna uygun hale getirmek için durak tasarımında bulunduklarını söyledi. Aksoy, şöyle dedi:

"Görünen bu durak tamamen Safranbolu Belediyemizin çalışanların tasarımı ve uygulamasıdır. Bu durak tamamen bir Safranbolu evi görünümündedir pencereleri ahşap yapısı ile şehir dokusuna uygun şekilde yaptık. Bu durakları tarihi sit bölgelerine koyduğumuz gibi şehrimizin giriş yerlerine koyarak şehrimize özgün olmasını istedik. Şu ana kadar 38 adet yaparak özellikle tarihi ve sit alan bölgelerine koyduk.

Sadece ilçede değil, çevre il ve ilçelerine de yapılmış hali ile gönderdik. Mesela Kastamonu ilimizin tarihi ilçelerine de gönderildi. Bunda amacımız bir örnek teşkil ederek örnek olmasını istedik. Kastamonu ve Bartın istikametinden girişinden koymaya başlayarak eski çarşı bölgesine bir dizi halinde koyduk böylece Tarihi bir kente girildiğini hatırlatmış olduk."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.