Saç Ekimi ve Saç Simülasyonu Hakkında Kısa Bir Röportaj

Saç Ekimi ve Saç Simülasyonu Hakkında Kısa Bir Röportaj

Saç Ekimi ve Saç Simülasyonu Hakkında Kısa Bir Röportaj

Kimler saç ekimini, kimler saç simülasyonunu tercih etmeli?

Saç ekimi ve saç simülasyonu tamamen farklı teknikler uygulanarak yapılır. Saç ekiminde aslında kişinin kendi saçları açık olan bölgelerine ekilir ve bu yeni ekilen saçlar kendi saçlarıyla aynı özelliği taşır. Bu saçlar taranabilir, saçlara boya veya jöle sürülebilir, fön çekilebilir. Kısacası kişinin kendi saçlarını, saçsız bölgelere naklini sağlayan cerrahi bir yöntemdir.

Saç simülasyonunda hedef ise kişinin saçları varmış gibi göstermektir. Dolayısıyla saç simülasyonu ya da saç gölgelendirme sadece görüntüye dayalı bir manipülasyon tekniğidir.

Saç simülasyonunun tercih edilmesinde birçok sebep rol oynuyor. Saç dökülme yönü ve şekli henüz belirli olmayan 30 yaşın altındaki kişiler, saç ekimi yaptırmaktan çekinen kişiler ve bütçeleri saç ekimi için sınırlı olan kişiler genellikle saç simülasyonu uygulamasını tercih ediyor. Diğer yönden saç dökülmesi çok ileri düzeyde olan ve saç ekimi ile verimli bir sonuç alınamayacak kişilerde de uygulanabiliyor.

olarak her iki teknik uygulamasında da hastalarımızdan pozitif geri bildirimler alıyoruz. Bağımsız yorumların bulunduğu sitelerde de bu işlemlerden duyulan memnuniyet oranının oldukça yüksek olduğunu gözlemliyoruz.

Bu noktada, merdivenaltı işletmelerden, lisanssız çalışan işletmelerden uzak durulması gerektiğini de paylaşmak isteriz.

 

Saç simülasyonu saç ekimi gibi ömür boyu etkisini koruyor mu?

Saç ekimi genellikle ömür boyu etkisini sürdürse de (çok küçük kayıplar olabilir), saç simülasyonunun etkisi 3 ila 7 sene sürer. 3 sene sonunda görüntü tamamen bozulmaz, küçük rötuşlarla eski görüntü yakalanır. Bir nevi dövme gibi düşünülebilir.

 

Hangi yöntem daha doğal görünüyor?

Uzman ellerde yapılan saç ekimi ya da saç simülasyonu uygulamasının fark edilmesi oldukça güçtür. Hergün yolda yürürken, otobüsteyken, marketteyken, kısacası rutin hayatımız devam ederken bu işlemi yaptıran birçok kişiye rastlarsınız. Kaç tanesini fark ediyorsunuz?

 

Fiyatları etkileyen en büyük neden nedir?

Genel olarak saç ekimi fiyatları saç simülasyonu fiyatlarına kıyasla daha yüksektir. Burada en önemli kriter açık alanın genişliğidir. Örneğin başın tamamına uygulanan bir simülasyon başın küçük bir bölgesine uygulanan ekim işlemine göre daha yüksek maliyetlidir.

Ya da açık alanın başın tamamını kapladığı durumlarda, saça 4000 – 5000 greft ekimi gerekmektedir. Bu kişiler için ayrılan zaman, işgücü vb. maliyet faktörleri işlemin de maliyetini arttırmaktadır.

 

Saç simülasyonu yaptıran bir kişi, ileride karar verirse saç da ektirebilir mi?

Evet, saç ekimi uygulanan bir kişi ileride saç simülasyonu uygulatabilir ya da sa simülasyonu yapılan birisi ileride saç ektirebilir. Sağlık açısından bir sakınca oluşturmaz.

 

Bu iki işlemden birine karar veren kişiler işlemden önce nelere dikkat etmeli?

Her iki işlemde de işlemden birkaç gün önce sigara, alkol kullanımı sonlandırılmalı, kan sulandırıcı ilaçlar tüketilmemelidir. İşlemden 1 hafta önce içeriğinden emin olunmayan bitki çayları tüketilmemeli, saç dökülmesinin önüne geçmek için kullanılan minoksidil bazlı solüsyonların kullanımı işlemden 3 gün önce sonlandırılmalıdır. Hastalarımıza işleme gelirken rahat kıyafetlerle gelmelerini de tavsiye ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum