Sabit Horasan

Sabit Horasan

Sabır çekiyoruz

Sabır çekiyoruz

Sabır, sabır, sabır..
Yeni bir futbolcu kadrosu. Yeni bir teknik kadro.
Konyaspor’un takım olabilmesi için 5-6 haftalık bir süreç geçmesi gerektiğini söyledik...
Aynı görüşümüzü yineliyoruz..
Üç haftası geçti.. Geriye 3 hafta kaldı..
Bu zaman içerisinde atı alan Üsküdar’ı geçer mi? bilemeyiz, ama iyi bir Konyaspor’u izlemek için bu dönemi geçirmemiz zorunludur..

Ligin ilk iki haftasını puansız geçen ve kalesinde gördüğü 5 gole karşılık gol atamayan Torku Konyaspor, 3. hafta da konuk ettiği, kendisi gibi puansız Gaziantep temsilcisi karşısında doğrusu, çok iyi oynamamasına rağmen istekli ve mücadeleci futboluyla galibiyeti kaçırarak 1 puana razı oldu.. Tabi ki, Konya deplasmanından altın değerinde dönen rakip için ekstra bir puan oldu..  
Yeni bir başlangıç olması dileğiyle gittiğimiz Atatürk stadında doğrusu ilk 45 dakikada, Konyaspor adına beklenileni bulamadık.
Pas yapamayan.. Sürekli top kayıpları yaşayan, topu ileriye direkt kullanma yerine yan paslar yapan, şut atmayan ve pozisyon bulmakta zorlanan ve çok faul yapan bir Konyaspor izledik ilk yarıda.
Hani, sahada henüz hazır olmayan ve kondisyon olarak yetersiz bir görüntü veren Gaziantep olmasa da başka bir takım olsaydı Torku Konyaspor, bir Bucaspor maçı sonucuyla karşılaşabilirdi, Pazar günkü maçta.
İkinci yarıda ise, çok koşan, daha da istekli.. Topu ileriye direkt oynayan, bir Konyaspor vardı sahada. Bu ataklarda, kanat adamları Erdal –oyundan alınmasına bir anlam veremedim- ve Ali Dere daha dikkatli olabilseler ve gol adamlarına nokta atışları yapabilselerdi. Konyaspor sahadan 3 puanla ayrılarak ilk galibiyetini alacaktı..
Bu galibiyet, bir moral olacaktı, güven getirecekti takıma..
Her şeye rağmen, alınan 1 puan ve ikinci yarıdaki futbolla teselli bulduk..   
Dedik ya, Konyaspor için zaman gerekli diye.. Bu istekli futbol devam ettiği sürece kazanan Torku Konyaspor olacaktır.. Umudumuzu yitirmedik.

Torku Konyaspor’un, son transferlerinden Ali Turan cezalı olması nedeniyle iki haftadır forma giyemiyor. Ali, cezasını Adana maçında da oynamayarak tamamlayacak.
Elazığspor’dan transfer edilen Sinan, ilk kez Konyaspor formasını giymesine karşın çok koştu.. Her ne kadar gol pası alamasa ve topu filelere gönderemese de ileride pres yaparak ve rakip defansı çıkartmayarak iyi bir görüntü verdi.. Yedek soyunan ve oyuna ikinci yarıda ilerleyen dakikalarda giren Ömer Ali, şans tanınması halinde büyük işler başaracağını gösterdi.. Zaten, daha önce de Konyaspor’un en iyi, en kazançlı transferi olduğunu dile getirmiştik. Umarız ki, Ali Dere-Ömer Ali Şahiner ikilisi bir biriyle rekabet içerisinde Milli takımdaki başarılarını Konyaspor’da da tekrarlarlar ve elbirliği içerisinde  hem Konyaspor’un Süper lige çıkmasına olumlu katkı sağlarlar, hem de Milli takımlardaki devamlılıklarını sürdürürler.
Konyaspor’da, en büyük eksiklik, orta saha olarak yine karşımıza çıktı.. İlk devrenin sonuna kadar başımız çok ağrıyacak, çok sıkıntı çekeceğiz gibi geliyor.. Orta sahası iyi olmayan, iyi organize olamayan bir takımın kazanması sadece bireysel yeteneklere kalır.. Bu nedenle, Erdal ve Sinan gibi tecrübeli, Ali Dere ve Ömer Ali Şahiner gibi genç yeteneklere büyük görevler düşmekte.  

Torku Koyaspor’un ilk üç hafta sonundaki kadrosuna baktığımız zaman, mevcut kadro yeterli mi, transfer gerekli mi? sorusu takılmakta kafalara.
Evet, Konyaspor’un hala en az 3, hatta 4 transfere gereksinimi var diyebiliriz. Bunlardan birincisi: kaleci.. İkincisi: ön libero.. Üçüncüsü; oyun kurucu ve topu ileriye taşıyabilecek bir futbolcu.. Dördüncüsü ise; Sinan ile birlikte oynayabilecek kapasiteye sahip ve en azından alternatif bir forvet oyuncusu ara transferde mutlaka alınmalıdır. Yoksa, bu kadronun takımı Süper lige taşıması zor gibi.
Tabiî ki, bu süreçte en az  5-6 futbolcuyla da yollar ayrılmalı veya bu futbolcular Anadolu Selçukluspor’a kiralık olarak verilmeli. Yönetici ve teknik adamlar, sezon başındaki transfer yanlışlarına düşmemek için arayışa şimdiden başlamalıdırlar.. Aksi halde, Süper lige mutlaka çıkması gereken Torku Konyaspor için bir sezon daha boşa geçebilir.  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR