Saatler geri alınacak mı?

Saatler geri alınacak mı?

Türkiye'de uygulanan sürekli yaz saati uygulaması 28 Ekim'de sona erecek. Peki kış saati uygulamasına geçilerek saatler geri alınacak mı? İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 7 Eylül 2016 tarihinde aldığı kararla gün ışığından daha çok faydalanabilmek için sürekli yaz saatine geçilmişti. Bakanlık tarafından alınan yaz saati uygulamasının sürekli olarak devam edilmesinin planlandığı belirtilmişti. Ancak geçtiğimiz sene uygulama Danıştay tarafından durdurulmuştu. Yaşanan bu gelişme üzerine hükümet yasa çıkartmış ve 23 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Buna göre, yaz saati uygulamasının 2017'de devam edeceği, kış saati uygulamasına 28 Ekim 2018 tarihinde tekrar geçilerek saat 04:00 iken bir saat geri alınacağı belirtilmişti.

Hükümet kulislerinde ise söz konusu tarihten önce yeni bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile sürekli yaz saati uygulamasının geçtiğimiz yıl da olduğu gibi bir yıl daha uzatılması bekleniyor.

Avrupa Birliği'nin (AB), yıl boyunca yaz saati uygulasında olduğundan enerji yönetimine yaz saatine devam etme konusunda destek olacağı ifade ediliyor.

BAKANLIĞA GÖRE TASARRUF SAĞLANDI

2016 yılında kaldırılan kış saati uygulaması, gün ışığından mesai saatleri içerisinde yeterince faydalanılamaması ve özellikle doğu illerinde ticaret ve ekonomik etkilerinin olumsuz olduğu belirtilerek İTÜ tarafından hazırlanan ekonomik, psikolojik ve sosyal analizlerin yer aldığı rapor uyarınca Türkiye'de sabit saat uygulamasına geçilmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na göre uygulama önemli ölçüde tasarruf sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum