Saadet tüm bölgelerde kendi adayları ile seçime giriyor

Saadet tüm bölgelerde kendi adayları ile seçime giriyor

Siyasi partiler, listeleri geçtiğimiz salı akşamı saat 17:00 itibarıyla Yüksek seçim kurulu’na teslim etti.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere katılacak siyasi partiler, listeleri Yüksek seçim kurulu’na teslim etti. İttifak yapan ya da seçime tek başına giren partiler resmen belli oldu. Türkiye’de, YSK’nın açıkladığı, 1389 seçim bölgesinde aday gösteren tek parti Saadet Partisi oldu. Hazine’den milyonlarca lira destek alan partilerin dahi isminin geçmediği Edirne’den Kars’a tüm il, ilçe ve beldelerde Saadet Partisi oy pusulasında 1. sırada yerini aldı. Bütün seçim bölgelerinde aday gösteren tek parti olan Saadet Partisi, renkli ve dikkat çeken adaylarıyla da yerel seçim yarışının favorisi olarak gösteriliyor.

İktidar partisi AK Parti’nin bile 800 küsur bölgede aday gösterebildiği 31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi 1.389 seçim bölgesinin tamamında aday göstererek iddialı olduğunu ortaya koydu. Öte yandan il, ilçe ve beldelerde halkta karşılığı olan adaylarla yarışa giren Saadet Partisi, en genç belediye başkan adayını göstermenin yanı sıra önemli oranda kadın belediye başkan adayına yer verdi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI DA ADAY OLDU

Bütün seçim bölgelerinde aday çıkaran tek parti olan Saadet Partisi, renkli adaylarıyla da 31 Mart yerel seçimlerinin favorisi olarak gösteriliyor! Ankara’da Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan’ı belediye başkan adayı olarak gösteren Saadet Partisi, Genel Başkan yardımcıları Birol Aydın’ı Kocaeli, Şerafettin Kılıç’ı İzmir ve aynı zamanda efsane belediye başkanlardan olan Fetullah Erbaş’ı ise Van belediye başkan adayı olarak gösterdi. Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ise Necdet Gökçınar Saadet Partisi’nin adayı olarak yarışa girdi. Konya’da da siyasetin etkili isimlerinden Av. Hasan Hüseyin Uyar, Saadet Partisi’nin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.