Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu oldu

Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu oldu

Uzun süredir merakla beklenen Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı düzenlenen programla kamuoyuna tanıtıldı.

Uzun süredir merakla beklenen Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı düzenlenen programla kamuoyuna tanıtıldı. Çok sayıda partilinin katıldığı ve televizyon kanallarının canlı yayınla aktardığı programda Saadet Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti Başkan Adayı Temel Karamollaoğlu olarak açıklandı.

“Türkiye’ye Bilge Başkan” sloganı ile kamuoyuna takdim edilen Karamollaoğlu konuşmasının başında partililere teşekkür etti.

Karamollaoğlu’nun konuşmasından satır başları ise şu şekilde:

Cenab-Hakk yar ve yardımcımız olsun. İyiliğin adaletin güzelliğin tesisi için gece gündüz çalışan dava arkadaşlarım. Türkiye yıllarca ideolojik tartışmalara alet edildi. Emeğin, asgari ücretin konuşulması gerekirken, biz Taksim Meydanı’nı tartışıyoruz. 1 Mayıs’ta meydan değil, insan konuşulmalı, emek savunulmalıydı. Emek sömürülüyor, alın terinin hakkı verilmiyorsa, sağcı olsan ne yazar solcu olsan ne yazar. Açlık sınırını altında bir asgari ücrete mahkum ediliyorsan Türk olsan ne yazar Kürt olsan ne yazar.

dcgoo4jxuaarhjc.jpg

HAZİNEDEN MİLYONLAR ALMIYORUZ

Bu ülkede mesele temelde sağcı solcu meselesi değildir. Bu ülkede mesele muhafazakar veya liberal meselesi değildir. Bu ülkede mesele hak yiyenlere hakkı yenenler arasındadır. Zulüm edenlerle mazlumlar arasındadır. Yıllarca bu böyle gelip böyle gitmektedir. İnşallah 24 Haziran bayramların bayram gibi kutlandığının miladı olacaktır. Adaylık konusunda şahsıma gösterdiğiniz ilgi nedeniyle herkese teşekkür ediyorum. Omuzlarıma aslında kaldırılması zor bir mükellefiyet yüklediniz. Bu süreçte şüphesiz en büyük güvencemiz önce Cenab-ı Hakk sonra sizlersiniz. Saadet Partisi’nde davasına sımsıkı bağlı bir teşkilat var. Millete hizmet için aşkla çalışan bir tablo var. Saadet Partisi’nin hazineden aldığı milyonlarca lira yok. Devlet araçları ve uçakları yok ama aşk, azim ve bereket var.

EMANETE HIYANET ETMEYECEĞİZ

Bu süreçte herkes, özellikle parti liderleri ve devlet idarecileri üsluplarına çok dikkat etmek zorundalar. Birbirlerinizi insafsızca suçlamak yerine problemleri, dertleri sıralayıp çözümleri sıralamalıyız. Projelerimizi anlatmalıyız. Nefret ve öfke ile değil nezaket ve sağduyu ile hareket etmeliyiz. Biz sistemin alternatifiyiz. Bu süreci partiler değil, ilkeler üzerinden yöneteceğiz. Biz kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı bir siyasi anlayışı sahibiz. Biz gücü değil hakkı esas alırız. Biz iş başına geldiğimizde, öncelikli olarak programlı çalışacağız. Aklımıza estiği gibi gündelik talimatlar vermeyeceğiz. Kuvvetler ayrılığını ön planda tutacağız. Bir kişinin üstün tutulduğu değil, istişarenin esas alındığı bir yönetim sağlayacağız. Ehliyet ve liyakatı esas alıp partizanlık yapmayacağız. Emanete hıyanet etmeyeceğiz Ne çalarız ne de çaldırırız. İnsanları kandırmayız, kanmayız da. Biz dün söylediğimizi, hiç yokmuş gibi addedip, onun tam tersini icraata koymayız. Bunları söylerken kimseyi kırmak incitmek, küçük düşürmek niyetinde değiliz. Bu ülkeye hizmet etmek isteyenlere yol göstermek, uyarmak için konuşuruz.

ÜLKEMİZİ NORMALLEŞTİRECEĞİZ

Yolsuzluğu yandaşlığa yalakalığa, yer olmayacak. Biz garip gurebanın hakkını, yetim hakkı kollar gibi kollayacağız. İhalelerde şeffaf ve son derece titiz olacağız. Farklı fikir ve düşüncelere saygılı olacak, doğru olanı yapmaya çalışacağız. Yeşil alanın talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Şehirlerimizi yaşanabilir bir hale getirmek için gayret edecek, rahta müsaade etmeyeceğiz. Şehirleri yaşanabilir bir hüviyet kazandıracağız. Ülkemizi normalleştireceğiz. Normalleşme ne demek? Şu anda biz olağanüstü hal ile yönetiliyoruz. Olağanüstü hal demek, artık hukukun rafa kaldırıldığı bir hal demek. İktidara gelince ilk kaldıracağız karar. OHAL’i kaldırmak olacak. Şiddete başvurmadığı müddetçe hiçbir düşünceyi yasaklama yoluna gitmeyeceğiz.

17-2-030.jpg

ADİL OLACAKSINIZ!

Akıl, Allah’ın bahşettiği en büyük nimettir. Kamil Akıl bir işin sonunu görmektir. Eğer kamil akılla hareket edemezseniz Şam’da namaz kılacağız deyip. İşin içinden çıkamazsınız. İkincisi adalet. Şuçlu olan kızım Fatıma da olsa adaletten taviz vermem diyen bir inanca sahibiz. Onbinlerce garibanı işinden eden fakat yanındakileri görmeyenlerle olmaz. Ahlak ve maneviyat olmadan bir ülke kalkınamaz. Yönetimde siyasette ahlakı mutlaka hakim kılacağız.

 

Adanmışlık ve asalet nedir görmek isteyen varsa şu salona, şu tabloya baksın. Bu salonda hiçbir makam ve mevki beklemeden bulunan adanmış yürekler var. Bütün engellere rağmen asaletinden ve duruşundan taviz vermeyenler var. Ne olursa olsun yolundan dönmeyenler var. Biz iktidara geldiğimizde problemlerin çok kısa sürede çözüleceğini söylüyoruz.

Üreterek güçlenen bir Türkiye

3 yıl içinde ekonomisi güçlü, adaletin tesis edildiği, barış ve kardeşliğin yurdu olan bir Türkiye tesis edilecektir. 3 ilkeyi, 3 hamleyi şöylece size arz etmek isterim. Önce kırılan kalpleri onaracağız. İktidar güvenini yeniden tesis edeceğiz. Toplumsal barışı tesis edecek, kardeşlik havasını tüm Türkiye’ye yayacağız. Barış olmadan yatırım, yatırım olmadan üretim, üretim olamadan da kalkınma olmaz. Büyük bir yatırım hamlesi başlatacağız. Kaynakları çar çur etmeden harcayacağız. İsrafı kökünden kazıyacağız. Üreterek güçlenen bir Türkiye meydana getirmek için çaba göstereceğiz. Atılım safhasında ise , tarımdan hayvancılığa, sanayiden yüksek teknolojiye, madencilikten enerjiye kuracağımız tesislerle büyük bir atılım ve kalkınma dönemini başlatacağız.

Kimsenin tahayyül edemediği bu hedeflere peki biz nasıl ulaşacağız? Siz bunu bu kadar kısa sürede nasıl gerçekleştireceksiniz. Biz diyoruz ki siz yakın tarihi bilmiyorsunuz. Biz 11 ay gibi kısa sürede D-8’leri kurduk. 11 ayda Türkiye’nin ilk denk bütçesini yapan inancın evlatlarıyız. Zarar eden, ayağa kaldırılamaz denen yerleri, bugün satılan yerlerin tamamını ayağa kaldırmış, kar eder hale getirmiştir. Bir gecede Kıbrıs harekatını başlatan bir zihniyetin mensuplarıyız. Bizim hayallerimizi değil, yaptıklarımıza bile hayal edemiyorsunuz. Cenab-ı hakk ülkemize o kadar nimetler vermiştir ki, neredeyse tamamından istifade edemiyoruz.

dsc_3101.jpg

Bu kadar büyük bir ülke borca mahkum ediliyor, işsizlik başını almış gitmişse, emekliler açlık sınırında yaşatılıyorsa, bu kabahat bu ülkenin evlatlarının değil, yönetenlerindir. Biz 81 ilimize hazır olan projelerle geliyoruz. İnşallah 25 haziran sabahı yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Nefret değil kardeşliği büyüteceğiz. Kin ve nefreti değil, kardeşlerimizin sayısını artıracağız. Biz sadece ülkemizin ve bölgemizin değil, tüm insanlığın barış ve huzura kavuşması için gayret göstereceğiz.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum